Doğu Karadenİz’e 10.4 milyarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Doğu Karadenİz’e 10.4 milyarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 01:30

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı (DOKAP) kapsamında Sarp’tan Samsun’a kadar 10.4 milyar liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yeşil Yol Projesi ile 8 ildeki yaylaların bağlanacağını belirten Davutoğlu, projelerin 2018’e kadar tamamlanacağını açıkladı. Davutoğlu, Doğu Karadeniz için açıklanan bu projenin benzerinin çok yakında Batı Karadeniz için de duyurulacağını kaydetti. 2013 yılında yüzde 6,7 olan bölgedeki işsizlik oranını 2018 yılında yüzde 4,7’e düşürmeyi amaçladıklarını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: “Doğu Karadeniz’in göç veren bölge olmaktan çıkıp ‘geriye göç’ alan bir bölge olmasını istiyoruz. Son 12 yılda DOKAP’ta dış ticaret hacmini 760 milyon dolardan 4 milyar dolara, ihracatı da 545 milyon dolardan 2.6 milyar dolara yükselttik. Bu rakamı 10.4 milyara çıkarmayı hedefliyoruz. DOKAP bölgesinde uçuş gerçekleştirilen havaalanlarında yolcu sayısını 3.6 milyon yolcuya ulaştırdık. Eylem planları ile bölgeyi gerçek bir çekim alanı haline dönüştürmek istiyoruz. Yeşil yol ile 8 ili yaylalar ile birbirine bağlayacağız. Bu iş için 490 kilometre yolu yeniledik. 2 bin kilometrelik yol daha yapılacak. Bu alan üzerindeki evlerin yerel mimari ile olmasını sağlayacağız.”

Haberin Devamı

6 YENİ YOL AÇIYORUZ

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bölgenin yat ve kuruvazier turizmi için etüd çalışmalarını yapacağız. Milli park projelerini gerçekleştireceğiz. OSB’leri tamamlayacağız. Rize ve Artvin için havaalanı etüd çalışmasını yapacağız. 6 adet kuzey-güney akslı yol projesini hayata geçireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!