Işıklar CLK için sönecek

Güncelleme Tarihi:

Işıklar CLK için sönecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 19:03

ANTALYA’da yüksek elektrik faturalarından dolayı CLK Akdeniz Elektrik protesto edildi. 3 gün süreyle saat 21.00’den itibaren ışık söndürme eylemiyle CLK’yı protesto çağrısında da bulunuldu

Haberin Devamı

Antalya, Burdur ve Isparta’da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik’e fatura tepkisi devam ediyor. Memur ve emekli maaşları gerekçe gösterilerek fatura tarihlerinde değişikliğe gidilmesini protesto eden yaklaşık 500 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı’nda Antalya, Burdur ve Isparta’nın elektrik dağımınını gerçekleştiren Cengiz, Limak, Kolin ortaklığındaki CLK Akdeniz Elektrik firmasını protesto etti. Antalya’nın bir memur kenti değil, yılın altı ayını işsiz geçiren insanların yaşadığı bir turizm şehri olduğunu kaydeden protestocu grup, fatura düzenleme tarihlerinde yapılan değişikliğin arkasında başka nedenler olabileceğini savundu. Bazı bölgelerde geçen yılın ekim ayından bu yana okuma yapılmadığını, bu yüzden ocak ayında yüksek faturalar geldiğini söyleyen protestocular, "Fatura tarihinde memur maaşları gerekçe gösterilerek birkaç ay okuma geciktirilemez. Madem düzenleme yapacaklardı, faturaları 15 günde bir okusalardı" diye tepki gösterdi.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz ise yüksek gelen faturaların ilk olarak CLK’ya inceletilmesi gerektiğini, bir sorun çıkması durumunda kendilerinin devreye gireceğini söyledi. Gündüz, "Bundan sonraki faturalar ödeme sürelerini aşmayacak. Bundan sonra her ay okunacak" diye konuştu. Ancak Gündüz’ün bu açıklamaları protestocu gurubun tepkisine yol açtı. "Seni CLK mı gönderdi" diyen gruptan bazıkişiler, Gündüz’ün üzerine yürüdü. Gerginlik Gündüz’ün sivil polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılmasıyla sona erdi.

Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CLK’yı protesto etmek için saat 21.00’de üç gün süreyle ışık söndürme eylemi gerçekleştirilmesini önerdi. Meriç’in bu önerisine protestocu gruptan birçoğu katılacağını açıkladı. Ayrıca protesto sırasında bazı kadınlar CLK’yı basıp yöneticilerini dövme önerisinde bulundu. Ancak bu öneri espiri olarak karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!