Davutoğlu: Faizlerin daha fazla inmesini faydalı görürüz

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Faizlerin daha fazla inmesini faydalı görürüz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 14:52

Başbakan Davutoğlu Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu Merkez Bankası'nın 0.5 puanlık faiz indirimini de değerlendirdi. Davutoğlu faiz için "Merkez Bankası Başkanı Başçı ile henüz konuşmadım. Faizlerin daha inmesini faydalı görüyoruz, bu trendin devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Davutoğlu'nun faiz ile ilgili kritik açıklamaları:

Merkez Bankası dünyanın her yerinde bu tür kritik dönemeçlerde aldığı kararlarla öyle ya da böyle gündeme gelir. Türkiye demokratik ülke. Herkes kanaatini söyler. İstikamete baktığımızda Türkiye’de son aylarda enflasyon ev faizde düşme trendi var. Biz de faizlerin daha fazla inmesini faydalı görürüz. Ama bu trendinin devam edeceğine inanıyorum. Ekonominin genel dengelerinin seyrine baktığımızda sıhhatli bir seyirde olduğumuzu söylemek isterim. Ekonomi nihayetinde entegre bir alan. Önemli olan finansal yapının gücünü koruması. Düşük faiz her zaman reel sektörü harekete geçirecek bir unsurdur. Genel trendin olumlu yönde olduğu kanaatindeyim

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!