Google ‘İŞ’ çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Google ‘İŞ’ çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:04

İŞ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, akıllı gözlük modeli Google Glass için geliştirdikleri ‘İşGlass’ uygulamasında yaşadıkları zorlukları anlattı.

Haberin Devamı

2024’teki 100. yıl vizyonu doğrultusunda dijital dönüşüm yolculuğu için basın mensuplarıyla bir araya gelen Aran, “Google Glass, o dönemde sadece ABD ve İngiltere’de satıştaydı. İşGlass uygulamasını geliştirdikten sonra uygulamanın yayınlanması için onaya gönderdik. Google, bu cihaz ABD ve İngiltere dışında satılmadığı için uygulamayı kabul etmedi. İş Bankası’nın İngilere’de olan şubelerinin olduğunu ve İşGlass uygulamasını İngiliz müşterilerin kullanacağını anlattık. İngiletere’de şubemiz olmasa biz bu ürünü çıkaramayacaktık” dedi.

TEKNOLOJİ SATACAK

İş Bankası’nın parmak izi okuma uygulaması İşCep Touch-ID’nin şu ana kadar 75 bin İş Bankası müşterisi tarafından kullanıldığını söyleyen Aran, aynı zamanda Microsoft’un oyun konsolu ‘Xbox One’da yer alan dünyadaki ilk banka olduklarını hatırlattı. Aran, teknolojide yılda 100 milyon doları aşan yatırım yaptıklarını belirterek, “ Bu kapsamda, Türkiye sınırlarını süratle aşabileceğimizi ve teknolojiden de para kazanılabileceğini, bu alanda bizim de net olarak ihracat geliri elde ettiğimiz alanlar arasına finans teknolojilerini yerleştirebileceğimizi düşünüyoruz” dedi. Aran, mobil bankacılıkta 1.5 milyona, mobil bankacılık işlemlerinde ise 12 kat artışla 521 milyon işleme ulaşıldığını bildirirken, İşCep ürününün ise bugüne kadar 3 milyon kez indirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Şifre yerine ses kullanılacak

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde müşterilerine sunacakları yeniliklere değinen Aran, mart ayında İşCep uygulamasına sesli giriş özelliğinin ekleneceğini ifade etti. Aran, “Sesli giriş özelliğinden sonra bakiye sorma ve para transferi gibi hizmetler sesle gerçekleşecek” dedi. Aran, nisan ayında İşCep uygulamasına sinema filmi afişinden bilet satın alma özelliğini ekleyeceklerini söyledi. Buna ek olarak İş Bankası, online alışverişte ödeme kolaylığı sağlayacak servisleri de bu yıl içinde sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!