İmzamız sahte değil

Güncelleme Tarihi:

İmzamız sahte değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 18:00

AKKUYU Nükleer Santralı’na ait ÇED raporundaki imzası sahte olduğu iddia edilen mühendisler, “İmzamız sahte değil” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Raporda imzası bulunan nükleer enerji mühendisi Volkan Erdaş, 31 Temmuz’da şirkette tam zamanlı çalışmayı bıraktığını açıkladı. Hürriyet’e açıklama yapan Erdaş, “Bakanlığa bizzat giderek raporu sunmuştuk. Şirketten kişisel sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Ayrılırken de ‘benim yerime arkadaş gelene kadar her türlü desteği veririm’ diye anlaşarak ayrıldım. Ağustos’ta verilen ikinci raporu da yine bizzat ben kendim imzaladım. Zaten bakanlık ‘dışarıdan imzası olması gerekenler’ diye bir bölüm açmıştım o kapsamda imzamı attım. Dışarıdan imza herhangi bir yasal mevzuat sıkıntısı yaratmaz” diye konuştu.

İmzamız sahte değil
NÜKLEER RAPORUNDA SAHTE İDDİASI

Diğer nükleer enerji mühendisi Kuday Karaaslan ise ÇED raporunun nihai hale gelmesinde çalışan son mühendis olduğunu belirterek, “Aslında ben üzerime düşen görevi yaptıktan sonra ayrıldım. Raporla ilgili ayrılırken ‘ihtiyaç olursa yardımcı oluruz’ dedim. Düzeltilmesi gereken yerler vardı. En son eylül ayında imza gerekti, şirkete gelip imzamı attım” dedi.

Haberin Devamı

KRİMİNAL İNCELEME YAPTIRDIK

Birgün gazetesinde dün Akkuyu’ya ait ÇED raporlarında, sorumlu nükleer enerji mühendislerinin imzalarının taklit edildiği, raporların ÇED firması tarafından revize edildiği sırada hiçbir nükleer enerji mühendisi tarafından görülmediği iddiası yer aldı. Haberde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imzaların gerçekliğini kontrol etmeyerek, raporun sunulduğu tarihte işten çıkmış olan mühendislerin imzalarının taklit edildiği ÇED raporunu kabul ettiği öne sürüldü. Sahte imza iddiasına rağmen ÇED raporunun onaylanarak kabul edildiğini belirten TMMOB Hukuk Danışmanı Nurten Çağlar Yakış, Akkuyu NGS’nin ÇED raporundaki imzalarla ilgili şüphe üzerine İl Adalet Komisyonu’nun bilirkişi listesinde olan bir kuruma kriminal inceleme yaptırdıklarını söyledi.

Üç kişilik heyetin ön inceleme raporunu tamamladığını belirten Yakış, “İmza beyannameleri üzerinde atılı imzalar üzerinde yapılan inceleme ve karşılaştırmada imzaların başlangıç hareketinin yapılışı, el kaldırma hareketinin yapılışı, buklesel el hareketlerinin yapılışı, içerisindeki harf karakterlerinin tersine bitim hareketinin yapılışı gibi özellikler yönünden farklılar görülmüş olup inceleme konusu belge üzerinde atılı bulunan imzanın mevcut mukayese imza beyannamesine kıyasen aynı kişinin el ürün olmadığı kanaatine varılmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!