TAV ‘köprü’ teşviki aldı

Güncelleme Tarihi:

TAV ‘köprü’ teşviki aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 09:45

TÜRKİYE’de Atatürk, Esenboğa, Adnan Menderes gibi 14 havalimanının işletmesini alan TAV, 155 milyon liralık teşvikten yararlandı. TAV, aldığı teşvik kapsamında 46 yolcu bindirme köprüsü, 47 yürüyen bant, asansör ve bagaj ayırma ünitesi kurmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Havalimanı işletmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın kapısını çalan TAV, iki ayrı başvuruya karşılık 155 milyon liralık yatırım yapacak. TAV, aldığı teşvik kapsamında KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyetinden de yararlanacak.

Şirket, 155 milyon liralık tutarla havalimanı işletme hizmetleri kapsamında 46 adet yolcu bindirme köprüsü, bagaj ayırma ünitesi, 174 asansör, 47 yürüyen bant, 197 yürüyen merdiven yapacak. Toyota ise Sakarya’da gerçekleştireceği yeni SUV yatırımı kapsamında 1 milyar 110 milyon liralık teşvikten yararlandı. Teşvikle yılda 250 bin binek otomobil üretmeyi hedefleyen Toyota Otomobil, yüzde 80 vergi indiriminden, 7 yıl da sigorta primi işveren hissesi desteğinden faydalanacak.

14 HAVALİMANI İŞLETİYOR
TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya ve Milas-Bodrum havalimanlarını işletiyor. TAV, son olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüzde 40 hissesi için Limak Grubu ile hisse satın alım sözleşmesi imzaladı. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nı işletiyor.

Haberin Devamı

ecelikkan@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!