Davos’a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Davos’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:17

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 22 Ocak’taki Genel Kurul toplantısına katılmama nedeni belli oldu.

Haberin Devamı

Davutoğlu, TÜSİAD toplantısı yerine Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), 21-24 Ocak arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen yıllık zirvesine katılacak. Davutoğlu Davos Zirvesi’ne G20 Dönem Başkanı sıfatıyla katılacak. Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan sıfatı ile katıldığı 2009’daki zirvede yaptığı ‘one minute’ çıkışının ardından Türkiye ilk kez Davos’ta başbakan seviyesinde temsil edilmiş olacak. TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in geçtiğimiz günlerde Hürriyet’e verdiği röportajda, kurumun muhatabının Cumhurbaşkanı yerine Başbakan olduğu yönündeki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ‘Bundan sonraki davetlerine katılmayız’ tepkisi gelmiş ve ardından Davutoğlu’nun da TÜSİAD Genel Kurulu’na katılmayacağı haberi kamuoyuna yansımıştı. Ancak dün kulislere düşen bilgilere göre Başbakan Davutoğlu, genel kurulun yapılacağı günde Davos’ta olacağı için TÜSİAD’a olumsuz yanıt gitti.

Haberin Devamı

ÖZEL OTURUMA TEK KONUŞMACI

Türkiye altı yıl aradan sonra ilk kez Başbakan düzeyinde Davos zirvesine katılacak. Davutoğlu, zirvede düzenlenecek özel oturuma tek konuşmacı olarak katılacak, dünya liderleriyle bir dizi görüşmelerde bulunacak. Başbakan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Volkan Bozkır da zirveye katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!