Gazeteci Shim'in öldüğü kazada, mikser şoförüne 6 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Shimin öldüğü kazada, mikser şoförüne 6 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 09:38

İran televizyonu Press TV muhabiri Serena A. Shim’in yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, beton mikseri şoförü Şükrü Salan hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Dosyaya giren bilirkişi raporu ve kaza tespit tutanağında ise şoför Salan’ın kusurunun olmadığı kaydedildi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki mart ayında yapılacak.

Haberin Devamı

Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı gazeteci Serena A. Shim ve kameraman Judy İrish’in kullandığı otomobil, merkezi İstanbul’da bulunan bir inşaat şirketine ait beton mikseri ile çarpıştı. 19 Ekim günü yaşanan olayda muhabir Shim

Gazeteci Shimin öldüğü kazada, mikser şoförüne 6 yıl hapis istendi
yaşamını yitirdi; kameraman İrish ağır yaralı olarak otomobilden çıkarıldı. 2 çocuk annesi Shim, kazadan iki gün önce canlı yayında, MİT'in kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanma kaygısı yaşadığını söylemişti. Shim’in bu açıklamasından sonra yaşanan kaza ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Gazeteci Shimin öldüğü kazada, mikser şoförüne 6 yıl hapis istendi
GAZETECİ SERENA SHİM’İN ÖLDÜĞÜ KAZANIN TUTANAĞINA HÜRRİYET ULAŞTI

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Olay ile ilgili başlatılan savcılık soruşturmasının geçtiğimiz ay sonunda tamamlandığı anlaşıldı. Savcı Akın Aycan’ın hazırladığı iddianamede beton mikseri sürücüsü Şükrü Salan (42) tek sanık olarak yer aldı. İddianamede, Salan, 2 yıldan 6 yıla hapis cezası öngören ‘Taksirle ölüme neden olmak’la suçlanıyor. Savcı Aycan, olay günü jandarmanın hazırladığı kaza tespit tutanağı ve hazırlatılan bilirkişi raporunda Salan’ın bir kusurunun olmadığının belirtildiğine işaret etti.

Haberin Devamı

‘KUSURU MAHKEME TESPİT ETSİN’
İddianamede ifadesine de yer verilen Salan’ın “Şantiyeye giderken, hızlı bir şekilde gelen araca çarptım. Kurallara uygun hareket ettim. Yaralıları kurtarmaya çalıştım. Kaza nedeni ile bir kusurum yok” dedi. Savcılık iddianamesinde, olay ile ilgili Salan’ın kusurunun olup olmadığına mahkemenin karar vermesi istendi. Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 19 Mart günü yapılacak.

JANDARMA, ŞOFÖRLÜ KUSURLU GÖRMEDİ
Hürriyet, Shim’in yaşamını yitirdiği olay ile ilgili Jandarma’nın hazırladığı kaza tespit tutanağını gündeme getirmişti. Suruç Jandarma Trafik Tim Komutanlığı’nın hazırladığı tutanakta, yaralı olarak kurtulan İrish’in kullandığı 31 AES 18 plakalı otomobilin kavşağa hızlı girdiği belirtilmişti. Tutanakta, Salan’ın kullandığı beton mikseri ile çarpışmanın da, İrish’in kullandığı aracın kavşağa hızlı girişi sırasında yaşandığına işaret edildi. Tutanakta kazaya karışan otomobilin hız ibresinin saate 70 kilometreden fazla bir noktada olduğu bilgisine yer verildi. Tutanakta, Shim’in içinde bulunduğu otomobilin kusurlu olduğu kaydedilmişti.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!