İşçiye özel şikâyet hattı

Güncelleme Tarihi:

İşçiye özel şikâyet hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 00:57

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, işçilerin işveren hakkındaki şikâyetlerini iletmeleri için özel yapı oluşturacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Şikayet hattı için başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere kamu kurumları hazırlıklara başladı. Bu alanda oluşturulacak özel kadro, internet ve telefon hatları üzerinden alınacak şikayetleri değerlendirecek. Başbakan Davutoğlu, açıklamasında şunları vurguladı:

ÇAY İÇMESİ BİLE HARAM

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetçilerine çok net mesaj verdim. Bir denetçinin gittiği yerde işverenin çayını bile içmesi haramdır. Ermenek’te çok acı bir kaza yaşadık. İşçiler, hâlâ zor şartlarda yaşıyorlar, o zor şartlarından kendine rant çıkaran işveren hesap verecek. Biz ‘mesai 6 saattir’ dedik. Bu demek değildir ki işveren yerin altında yemek yemeye zorlayacak. Bu gayri insanidir. Yeni bir uygulama başlatacağız, iş kazaları ile ilgili. Herhangi bir iş yerinde, bizim işçilere tanıdığımız haklar yerine getirilmiyorsa, haklarının yendiği bir yer varsa, onların direk şikâyetlerini bize ulaştırabileceği, suistimalleri iletebileceği bir yapı oluşturacağız. İş kazaları ile ilgili şikayet hattı kurulacak. İşçilerimize angarya muamelesi yapılamaz. Bunları yapan iş yerlerini anında, direk kapatırız. ‘Bizi güvenli olmayan asansörde taşıyorlar’ deyin orayı hemen kapatırız. Ermenek’te söyledim, ‘Niye bizim haberimiz yok, niye söylemediniz?’ Buradan bütün işçilerimize sesleniyorum; bize bildirin, ihlalleri şikâyet edin ki müdahale edebilelim, bu zihniyeti değiştirelim.”
Ermenek’te facianın yaşandığı madenin sahibi aileye ait bir diğer işletme olan Uyar Darkale Madeni için 124 işçinin haklarını alamadığını belirterek değişik tarihlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!