İrlanda'dan '2023 hedefi'ne destek

Güncelleme Tarihi:

İrlandadan 2023 hedefine destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 00:58

İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD ve beraberindeki ticaret heyeti, ticareti geliştirmek ve Türkiye ile İrlanda arasında iş fırsatları yaratmak amacıyla Türkiye’de. Bakan ve ticaret heyeti temsilcileri, Türkiye’deki şirketlerin yöneticileriyle İstanbul’da bir araya geldiler ve Ankara’da çeşitli bakanlıklarda resmi toplantılar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ankara’daki İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle İrlandalı girişimcilerin dünya pazarlarındaki büyüme ve gelişiminden sorumlu İrlanda Devlet Ajansı Enterprise Ireland tarafından organize edilen ziyarete 30 İrlandalı şirket katıldı. Telekomünikasyon, havacılık ve mühendislik başta olmak üzere farklı sektörlerin temsil edildiği heyette yer alan Adaptive Mobile, Daon, Botany Weaving, Combilift ve Fexco gibi şirketler mevcut ve yeni Türk müşterilerle buluştular. Bu ilişkilerin gelecekte pazardaki büyümenin temelini oluşturması bekleniyor.

İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD Türkiye ziyaretinin öneminin altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye’ye İrlanda’dan yapılan ihracat son yıllarda giderek artıyor. Bu rakam 2013 yılında 465 milyon Euro’nun üzerindeydi. İrlanda ve Türkiye arasındaki karşılıklı satın alma ve hizmet ticareti toplamda yaklaşık 1,2 milyar Euro seviyesinde bulunuyor. Bu, bizi iki ülke arasındaki bağları güçlendirmeye teşvik eden gerçekten etkileyici bir rakam. Ayrıca İrlanda gibi Türkiye de dinamik bir ekonomiye sahip ve doğrudan yabancı yatırımların dikkatini çekme konusunda oldukça istekli. İrlanda ve Türkiye arasındaki bu tür ekonomik benzerlikler, işbirliği içindeki ülkelerimiz ve şirketlerimize daha çok fayda sağlayan gerçek bir güç olarak öne çıkıyor.”

Haberin Devamı

Nash, Enterprise Ireland’ın İstanbul’da ofis açmasının Türk ve İrlanda iş dünyası arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi: “Ülkelerimiz arasındaki büyüyen ekonomik bağlantıları göstermek için Enterprise Ireland bu yıl İstanbul ofisini açtı. İrlanda, 40 yılı aşkın bir sürede baskın tarımdan yüksek teknolojili ekonomiye dönüşen açık dinamik bir ekonomiye sahip küçük bir ülkedir. Bu yolculukta birçok şey öğrendik ve bu yıl için %5’lik bir büyüme öngörüyoruz. Türk ekonomisinin son on yıllık başarısını baktığımızda, ülkenin geleceğe yönelik güçlü bir büyüme potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin 2023 yılında ilk on ülke arasında olma vizyonunu takdir ediyoruz. İnanıyorum ki o zamana kadar Türkiye ile karşılıklı ticaretimizi üçe katlamış olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!