Türkiye-İngiltere İş Forumu’na yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-İngiltere İş Forumu’na yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 10:00

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) tarafından Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine dönük düzenlenen geleneksel forum bu yıl da Türk ve İngiliz iş dünyasını bir araya getirdi.

Haberin Devamı

HSBC’nin ana sponsorluğu ve The Wall Street Journal’ın medya sponsorluğunda düzenlenen panele İngiltere ve Türkiye iş dünyası ve bürokrasisinin ilgisi yoğun oldu.

Beşinci İngiltere-Türkiye İş Forumu tamamlandı. Londra’da faaliyette bulunan Türk - İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) tarafından düzenlenen forumda düzenlenen paneller, her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek bir katılım ile gerçekleşti.

TBCCI Başkanı Emma Edhem, açılış konuşmasında Türkiye ve İngiltere’nin tarihten gelen kültürel ve ekonomik yakınlıklarına işaret ederek, özellikle son yıllardaki Türk-İngiliz ekonomik dayanışmasının gelecekte çok önemli bir işbirliği evrenini inşa ettiğini ifade etti.

Edhem, “Bu yıl 5.’sini düzenlediğimiz İngiltere Türkiye İş Forumu’nun geldiği nokta bizim için bir gurur kaynağıdır. Ekibim ile birlikte yönetimi üstlendiğimizde verdiğimiz sözlerden biri de daha kurumsal bir TBCCI oluşturmaktı. Bu konuda önemli bir adım olan forumumuzun değerli sponsorlarımızın desteği ile geldiği nokta bizi mutlu ediyor. Bu vesile ile öncelikle Türkiye ve İngiltere iş dünyasına, sayın katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi Richard Moore’ın Ana Konuşmacı olduğu Forum’da ayrıca 4 panel düzenlendi: İleri Teknoloji’nin Sanayi ve İş Dünyası’nda Kullanımı, Sigortacılık, Enerji ve Altyapı…

Panellerde sunum yapan küresel etkinlikteki kuruluşlar arasında IBM, Lloyd's, Rolls Royce, BAE Systems, BP, KPMG, HSBC, Koç Sistem, Wall Street Journal, Borusan, EBRD, Willis Re, APCO, Coface, Garanti Bank, ODTÜ Teknokent, AKFEN, No5 Chambers ve DWF bulunmaktaydı.

Türkiye ve İngiltere bürokratik ve siyasi yönetiminin de yoğun ilgi gösterdiği forum, İstanbul’un İngiltere Konsolosluğu’nda bir networking yemeği ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!