Doların ateşi yüksek kaldı

Güncelleme Tarihi:

Doların ateşi yüksek kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 09:24

Uluslararası piyasalardaki tedirginlik ve FED'in erken faiz artırabileceğine ilişkin tartışmalar gelişmekte olan para birimlerini vurmaya devam ediyor. Türk Lirası da dolar karşısında yeni güne değer kaybıyla başladı. Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,1 büyürken, beklentilerin altında kalan bu veri ile dolar 2,21 lirayı aştı.

Haberin Devamı

Haftaya 2.17'nin altında başlayan dolar/TL, bu sabah ise güne 2.2060 seviyesinde başlamıştı. Kur beklentilerin altında kalan GSYH verileri sonrası ilk tepki olarak 2.2104'e yükseldi. Güniçinde görülen en yüksek seviye ise 2.2130 oldu.

Yılın ikinci çeyrek büyümesinin yüzde 2.1 ile beklentilerin altında kalmasının ardından düşük büyüme şoku piyasalarda öğleden sonra atıldı. Akşam saatlerine doğru dolar 2.20 TL'nin altına gerilerken günü 2.1980 TL'den kapadı.

üyüme şokunun atlatılmasıyla dolarda yükseliş sınırlı kalsa da Moody's'in Brezilya not görünümünü negatife düşürmesi ve küresel piyasalarda doların güçlü kalması doları hafta başındaki 2.17 TL seviyesine inmesini engelledi.

Analistler, liranın hızlı değer yitirmesinde Türkiye'nin yüksek cari açık ve yüksek enflasyon risklerinin de etkili olduğuna dikkat çekiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!