Yüksek çıkarsa kamyonetimi yakarım dedi, geçti...

Güncelleme Tarihi:

Yüksek çıkarsa kamyonetimi yakarım dedi, geçti...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 13:14

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Gün boyu sürecek denetim için seçilen noktalardan birisi de Mahmutbey Gişeler çıkışıydı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde buraya gelen bakanlık personeli ve polis ekipleri yapılacak denetim için hazırlıklarını tamamladı. Mobil bir araçta bulunan sistem ve cihazlarla durdurulan araçların egzoz gazı emisyon değerleri ölçüldü. Uygulama sırasında görevliler ile durdurulan araç sürücüleri arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı.

Yüksek çıkarsa kamyonetimi yakarım dedi, geçti...
6 BİN 500 KİŞİYE EMNİYET ŞERİDİ CEZASI

Haberin Devamı

1995 model kamyonetiyle kontrole giren bir sürücü aracının çok iyi durumda olduğunu belirterek değerin yüksek çıkması durumunda aracını yakacağını iddia etti. Yapılan kontrolde sürücünün aracı testi geçti. Aracının tüm bakımlarının tam olduğunu söyleyen sürücü daha sonra yolculuğuna devam etti. Kontrollerle ilgili bilgi veren bir yetkili, "Benzinli araçlarda karbon monoksit emisyonu ölçülüyor. Dizelde ise duman yoğunluğu ölçülüyor. Üç adet değerin ortalaması alınıyor" şeklinde konuştu.

Kontrollerde belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi uyarınca bin 755 lira ceza kesilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!