'Etik ticaret' diyenler bu Kulüp'te birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Etik ticaret diyenler bu Kulüpte birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 00:58

Bünyesinde 2. ve 3. kuşak sektör temsilcilerini barındıran İstanbul Tüccarlar Kulübü üyeleri 200 milyon TL ciroyu yönetiyor.

Haberin Devamı

İstanbul Tüccarlar Kulübü, üyelerin ekonomik faaliyetleri kapsamında birbirleri ile etkileşimini artırarak, iş ortamının iyileştirilmesini amaçlıyor. Üye kabülünde seçici davranan Kulüp yetkilileri, ticari etik kuralların önemine dikkat çekiyor.

Sorunların çözümünde ‘akıl akıldan üstündür’ ilkesiyle hareket ettiğini söyleyen İstanbul Tüccarlar Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Z. İlker Önel, şöyle konuştu: “Çok küçük yaşlardan bu yana iş dünyasının içinde olmam dolayısı ile bu camiada olmanın getirdiği zorlukların farkında olan biriyim. Ticari hayatın gerektirdiği sorumlulukların üstesinden gelmek için kendime ilke edindiğim emek, çalışkanlık, disiplin, sabır ve özgüven ile bugün bulunduğum noktaya ulaştım. Bugüne kadar iş süreçleri esnasında karşılaştığım problemlerin çözümünde ‘akıl akıldan üstündür’ atasözünü bir iş stratejisi olarak benimseyerek, ilke edindiğim emek, çalışkanlık, disiplin, sabır ve özgüven kriterlerini de sentezleyerek oluşturduğum sezgilerime inandım. İstanbul Tüccarlar Kulübü de işte bu vesile ile aynı doğruları ve amaçları kendisine gaye edinen, aynı hedefleri benimseyen bir topluluktan oluşuyor.”

Haberin Devamı

SEKTÖR KOMİSYONLARI OLUŞTU

Amaçlarının üyelerinin iş ve yatırım ortamının iyileşmesini sağlamak olduğunun altını çizen Önel, “Bu bağlamda İstanbul Tüccarlar Kulübü bünyesinde oluşturduğumuz tekstil, gıda, lojistik gibi çalışma komisyonları ile bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimize kendi sektörlerinde rekabet avantajı kazandıracak kurumsal bir temsil platformu oluşturduk. Ayrıca üyelerimizin hukuksal sorunlarına çözüm önerileri getirecek her biri kendi alanında uzman olan avukat ve akademisyenlerden oluşan hukuk komisyonumuz da çalışmalarına devam ediyor. Böylelikle üyelerimizin gerek iş hayatında gerekse de sosyal yaşantıda karşılaştıkları sorunlara bir takım olarak çözüm yolu bulabilmeyi hedefliyoruz. Elbette ki bütün bunları yaparken etik ticaret kurallarını işaret ederek üyelerinin de bu ahlaki kuram çerçevesinde hareket etmelerini sağlayan bir topluluk yaratmak birinci önceliğimiz olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ETİK TİCARET VURGUSU

Yurt dışında bu anlamda pek çok örnek derneğin olduğuna dikkat çeken Önel, hem Türkiye’ye değer sağlayacak hem İstanbul ve ticaret kavramlarını, etik ticaret ile bağdaştıracak her türlü girişimi destekleyeceklerini belirtti.

İstanbul Tüccarlar Kulübü, iş dünyasıyla yaptığı işbirliklerinin yanına akademik anlamda anlaşmaları da ekledi. Tüccarlar Kulübü, gelecek dönemde İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliğine giderek üniversiteli iş adamı adaylarına, iş dünyasıyla ilgili tecrübelerini aktaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!