270 bin oy kullanıldı otoda 17 şampiyon çıktı

Güncelleme Tarihi:

270 bin oy kullanıldı otoda 17 şampiyon çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 21:06

Hürriyet Oto Yaşam Gazetesi’nin geleneksel Otobil yarışmasında 23 bin otomobilseverin kullandığı 270 bin oy, 17 sınıfta yılın en beğenilen otomobillerini belirledi. Otobil’de ’en beğenilen’ çıkan araçlarla ilgili ödüller, törenle sahiplerini buldu.

HÜRRİYET Oto Yaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Pirelli’nin sponsorluğunda üçüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de kazananlar belli oldu. 20 Eylül 2006’da başlayan Otobil yarışmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 51 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için yarıştı. 23 bin otomobilseverin kullandığı 270 bin oyla belirlenen 17 segmentin en beğenilen modelleri Ceylan InterContinental Otel’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

OTOMOBİL SEÇMEK ZORLAŞTI: Hürriyet Oto Yaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, otomotivin artık Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu belirterek, "İhracat başarısı ve istihdama katkısı ile otomotiv sektörü Türkiye’nin en önemli gücü oldu. Bununla birlikte dünya otomotiv devleri, Türkiye’yi önemli üretim üslerinden biri haline getirdi" dedi.

300’ÜN ÜZERİNDE MODEL: Türkiye yollarında 40’ın üzerinde markanın 300’ün üzerinde modelinin olduğunu vurgulayan Özpeynirci, "Bu rakam hızla artıyor. 2007 yılında 60’ın üzerinde yeni model piyasaya girecek. Bu durum çok büyük bir rekabeti de beraberinde getiriyor. İşte bu noktada Otobil yarışması büyük önem taşıyor. Sektör için çok önemli bir referans ve marka haline gelen Otobil yarışmasında birinci olmak artık rekabette büyük avantaj yaratıyor" diye konuştu.

HALK OYLARI BELİRLEDİ: Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması Otobil’de ilk start 20 Eylül tarihinde verilmişti. Bu tarihten kasım ayı sonuna kadar 17 farklı kategoride kullanılan halk oylarının sonucunda her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist olmayı başardı. Finale kalan bu 51 aday otomobil ise otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan ve hepsi temsil ettiği dallarda öncü olan kişilerden oluşan Otobil jürisi tarafından 7 Aralık’ta Autodrom pistinde test edildi ve oylandı. Jüri üyeleri tarafından verilen oylar yarışmaya yalnızca katsayı olarak etkiledi. Böylece, 17 segmentte yılın en beğenilen otomobilleri halkın oyları sonucunda seçilmiş oldu.

OY KULLANANLARA DA ÖDÜL: Bu yıl Otobil, oylamaya katılan otomobilseverlere verdiği ödüller ile de dikkat çekti. Ödül listesi ise 10 kişiye Autodrom’dan 1 Haziran 2007’ye kadar kullanmak koşuluyla ileri sürüş teknikleri eğitimi, 5 kişiye Sony’den MEX-BT5000U Bluetooth’lu araç içi ses sistemi, 20 kişiye Ziebart Boya Parlatma ve Ultra Koruma Sistemi, 5 kişiye 1 çift için WOW oteli Kremlin Palace’da 1 Haziran 2007’ye kadar kullanmak koşulu ile 7 gece ulaşım hariç tam pansiyon ücretsiz konaklama, 10 kişiye Pirelli’den 1’er takım (4 adet) P175/70R13TL 82T P400 A Pirelli oto lastiği, 10 kişiye Damat/Tween/ADV’den 1 Haziran 2007’ye kadar kullanmak koşuluyla 250 YTL tutarında hediye çeki ve 20 kişiye Petrol Ofisi’nden 100 YTL’lik (4 adet 25 YTL’lik) akaryakıt çekinden oluştu. Yapılacak çekiliş sonucu hediye kazananların listesi ise 27 Şubat 2007 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde ilan edilecek.

Otobil’de yarıştılar ’en beğenilen’ oldular

Küçük A sınıfı: Citroen C2

Küçük B sınıfı: Opel Corsa

Giriş sınıfı: Honda City

Orta Sedan sınıfı: Honda Civic

Orta Hatchback sınıfı: Audi A3

Orta Üst sınıfı: BMW 3 Serisi

Üst sınıf: Mercedes E Serisi

MPV sınıfı: Mercedes B Serisi

Coupe Cabriolet sınıfı: Volkswagen EOS

Coupe Cabriolet Üst sınıf: Porsche Cayman

Lüks sınıf: Mercedes S Serisi

4X4 sınıfı: Kia Sorento X-Force

Lüks 4X4 sınıfı: Audi Q7

Hafif Ticari Araç sınıfı: Volkswagen Caddy

Pick-Up sınıfı: Nissan Navara

Yerli Binek sınıfı: Honda Civic Sedan

Yerli Hafif Ticari sınıfı: Ford Transit Connect
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!