İzmitli yeni i20 podyuma çıktı

Güncelleme Tarihi:

İzmitli yeni i20 podyuma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

GEÇTİĞİMİZ günlerde çizim fotoğraflarıyla ilk kez kendini gösteren yeni Hyundai i20’nin dünya lansmanının gerçekleştirileceği Paris Otomobil Fuarı öncesi resmi tanıtımı İzmit’te yapıldı.

Haberin Devamı

Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretilen ve burada Avrupa ülkeleri başta olmak ihraç edilecek yeni i20, dünyada ilk kez Türk basın mensunplarına tanıtıldı. B segmentinin yeni temsilcisi araç, bir önceki modele göre daha keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Yeni bir platform geliştirilerek üretilen Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa sahip ve ayrıca 2570 mm’lik dingil mesafesi sunuyor. Selefinden 45 mm daha uzun olan yeni i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. Yeni i20’de yer alan saklama bölmeleri de kullanışlılığı artırıyor. Ön ve arka diz mesafesi ise toplam 1892 mm olan otomobil, genişlik ve ferahlık bakımından rakiplerinden üstün. Buna ek olarak Yeni i20, 320 litrelik bagaj hacmiyle de segment lideri olduğunu kanıtlamış oluyor.

YÜKSEK DONANIM

Yüksek donanım seviyesiyle donatılan otomobilin en büyük yeniliği ise rakiplerinde olmayan komple cam tavanı ve yine sınıfın en geniş iç mekanı olacak. Yukarı doğru yarım açılabilen cam tavan, istendiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılabiliyor. Doğal ışık ve temiz havayı kabine dolduran cam tavanın yanı sıra entegre arka görüş kamerası ve ön LED aydınlatmalar da yeni nesil otomobilin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!