O otogarı polis basmış

Güncelleme Tarihi:

O otogarı polis basmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:59

HÜRRİYET Ramazan Bayramı’nın son günü Esenler Otogarı’nda otobüslerinin yakıt depolarına 10 numara yağ nakledildiğini görüntülerken İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin bayram önceci aynı otogarda 2 ayrı ‘10 numara yağ’ operasyonu yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

On numara yağ kullanımını engellemek için düzenlenen 2 operasyonda 9 kişi yakalanırken, 616 teneke içinde 7 bin 392 litre on numara yağ ele geçti. Yılbaşından buyana düzenlenen 38 operasyonda 300 ton on numara yağ ele geçerken, bir emniyet yetkilisi, “Bonzai gibi ne bulurlarsa içine atıyorlar” dedi.
Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Otogarı’ndaki bazı firmaların, otobüslerinde on numara yağ olarak bilinen menşei belli olmayan akaryakıt kullandıkları bilgisini aldı. Ekipler, otogarda fiziki takip yürüttü. Yapılan çalışmada, bazı firmaların otobüslerine on numara yağ yakıtı koydukları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından mahkeme kararıyla harekete geçildi. İlk operasyon 24 Temmuz 2014 günü gerçekleşti. Bu operasyonun ardından ikinci operasyon için 26 Temmuz’da düğmeye basıldı. Her iki operasyonda, 4 otobüs firmasının otobüslerine on numara yağ konulurken suçüstü yapıldı. Polis, on numara yağ kullanan otobüs firmalarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Kaçıkçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin yılbaşından buyana düzenlediği 38 operasyonda 300 ton on numara yağ ele geçti. 100’ün üzerinde kişi gözaltına alındı. 10 numara yağın litresi 2.5 liraya otobüs firmalarına satıldığı belirlendi. Gözaltına alınan kişilerin 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından haklarında işlem yapılarak emniyetten serbest bırakıldığı belirtildi.

BONZAİ GİBİ

Haberin Devamı

Operasyon raporlarının EPDK’ya gönderilmesiyle bu kişilere para cezası uygulandığı ayrıca mahkemelerin de para cezalarına hükmettiği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonda 3 ton on numara yağ ele geçen bir kişiye mahkemenin 9 bin lira para cezası kestiği belirtildi.
Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Bonzai gibi içine ne bulurlarsa koyuyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!