Tweet sildirme rekoru!

Güncelleme Tarihi:

Tweet sildirme rekoru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 17:31

17 Aralık sürecinden sonra yaşanan olayların ardından Türkiye’de kapatılan dünyanın en popüler sosyal ağı Twitter’ın şefaflık raporuna Türkiye damga vurdu. 2014 yılının ilk 6 ayını kapsayan bu rapora göre Türkiye, tweet sildirme ve Twitter hesabını askıya alma konularında dünyada birinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Tweet sildirme rekoru
acan@hurriyet.com.tr

Şirketten paylaşılan rakamlara göre Türk hükümetinin talep ettiği 304 hesap belirlendi. Bu hesaplardaki 183 tweet silindi ve 17 hesap ise askıya alındı. Söz konusu taleplerin 65’i Türk mahkemeleri tarafından karar verilirken 121 ise Türk hükümeti tarafından Twitter’a yöneltildi. Bu rakamlarla beraber Türkiye’de Twitter listesinde birinci sıraya yükseldi. Hesap belirlenme konusunda Türkiye’nin hemen ardından 112 taleple Fransa ve 101 talepleyse Pakistan yer aldı. Tweet silme konusundaysa ikinci sırada 30 içerikle Fransa ve 24 ile Japonya yer aldı.

BİLGİ TALEBİNDE REKOR
Kullanıcı hesaplarının talebi konusundaysa 2014’ün ilk altı ayı rekor kırdı. Geçen yılın ikinci yarısına göre yüzde 46 artış gösteren kullanıcı bilgilerinin talebi söz konusu dönemde 2 bin 58’e ulaştı. Türkiye ise bu listede arka sıralarda bulunuyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre bu yılın ilk 6 ayında Türk Hükümeti, Twitter’dan 24 kullanıcının bilgisini talep etti. Twitter ise bu taleplere olumsuz yanıt verdi. Listenin birinci sırasında 1257 taleple ABD bulunuyor. ABD’nin bu taleplerinin yüzde 72’siyse yerine getirilmiş durumda.

Haberin Devamı

Twitter’ın Türkiye’de erişime engellenmesinden sonra Türkiye’de resmi temaslarda bulunan şirketin üst düzey yetkilileri çözüm için harekete geçmişti. Bu resmi temasın ardından Twitter’ın Dublin’deki ofisini ziyaret eden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, görüşmenin "çok olumlu geçtiğini" söylemişti. Acarer, görüşme konularının mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi, karşılıklı talep ve önerilerin ele alınması, Twitter'dan tehdit ve kişisel hakların ihlali, mahkeme kararlarının uygulanması sürecinde ortaya çıkan sorunlar gibi başlıklardan oluştuğunu ifade etmişti. Görüşmede ele alınan konular arasında ofis açılması konusu da gündeme gelmişti. Ancak Twitter yetkilileri Türkiye’de ofis yerine bir çağrı merkezi açabileceklerinin sinyalini vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!