Kaçak tur pazarı 850 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Kaçak tur pazarı 850 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 01:00

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 2014 Türkiye Kaçak Tur Raporu’na göre, geçen yıl 350-400 bin seviyesinde olduğu tahmin edilen kaçak turla seyahate çıkan yerli turist sayısının bu yıl 500 bine yükseleceği hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Söz konusu kaçak turların ekonomik büyüklüğü 850 milyon lira olarak tahmin ediliyor. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, farkında olmadan ya da daha ucuz diye özellikle yaz döneminde TÜRSAB üyesi olmayan acenta ve kuruluşların düzenlediği belgesiz, kaçak ve denetimsiz organizasyonlarla tura çıkanların herhangi bir olumsuzluk durumunda mağdur olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

TATİLİNİZ ZEHİR OLMASIN

“Belgesiz seyahat acenteliği sektörde haksız rekabet yaratıyor. Vatandaş sadece fiyata bakarak değil, sigortalanmış ve hak iddia edebileceği tatil seçmeli. Kaçak tur kayıtlı turlardan günde 20 ila 100 lira ucuza geliyor. Bu kadar fark için tatil zehir olmasın.”
Açıklamaya göre, kaçak turların en yoğun olarak müşteri bulduğu platform internet. İnternetten yapılan satışlarda turu satan şirketlerin kimliği, telefon numaraları, ticari sicili gibi unsurlar kaçağı ele verebilecek unsurlar. Kaçak turlara karşı reklam kampanyası da başlatmaya hazırlanan TÜRSAB, özellikle fırsat sitelerinden kaçak tur satanları denetlemek için özel bir araştırma birimi kurdu. 8 bin siteden 428 tanesi hakkında kaçak tur sattığı gerekçesiyle dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!