THY CEO'su Temel Kotil CNN'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

THY CEOsu Temel Kotil CNNe konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 13:25

Türk Hava Yolları’nın CEO’su Temel Kotil CNN’den John Defterios’a açıklamalarda bulundu. Kotil 3. havalimanından Türk Hava Yolları’nın durumuna kadar pek çok açıklamada bulundu. İşte röportajın metni:

Haberin Devamı

Türkiye’nin bu kadar büyüme potansiyeli olmasını neye bağlıyorsunuz?
Hava yolları endüstrisi çok büyük ve Doğu Asya, Afrika ve Avrupa’da ekonomiler büyüyor. Bu da bizi büyüme konusunda besliyor. Bu kadar basit.

Ne zaman pazarın doyduğunu düşüneceksiniz? Aynı zamanda Ortadoğu ve Körfez devletlerinde çok ciddi rotalar da var

Bu havayolları işinin güzelliklerinden biri. 3.1 milyar seyahat eden insan var. Ve 2030 yılına kadar bu rakam 7 ila 8 milyar kişi arasında olacak. Yani daha da fazlası geliyor. Yüzde 18 büyüyoruz. Körfezdeki arkadaşlarımız ise yüzde 10 ila 15 arasında büyüyorlar. Yolcusunu seven havayolları kazanacaktır. Biz yolcularımızı seviyoruz. Avrupa’da son iki yıldır en iyi havayolu biziz. Umarım bunu devam ettireceğiz. Ama kim bilir? Çok çalışacağız.
Bu büyük bir iş ve ortada büyük bir Pazar var. Eğer iyiysek kazanan olabiliriz. Burada önemli olanlar iyi bir markaya, kaliteye ve iyi bir fiyata sahip olmaktır.

Haberin Devamı

İstanbul’da 35 milyar dolara mal olacak yeni bir havalimanı yapılıyor. Bazıları bu kadar büyüklükte bir havalimanı yapılmasına gerek olmadığını söylüyor. Buna katılıyor musunuz?

Böyle bir havalimanına ihtiyacımız var. İstanbul’dan başlayarak bütün Avrupa’yı kapsamalıyız. 100’den fazla noktadan yolcu Avrupa’dan İstanbul’a geliyor. Aynı zamanda Ortadoğu, Afrika ve Kuzey Afrika’yı da kapsamalıyız. 2023 yılından sonra yılda ortalama 120 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu yüzden bu büyüklükte bir havalimanına ihtiyacımız var. Bu büyüklükte bir havalimanını Türk Hava Yolları’nın yolcu kapasitesi ile idare edebiliriz. Tarih değişecek. Asya’daki bağlantı uçuşlarını yapan şirketler İstanbul’da gözükmeye başlayacak. Bugün onlar İstanbul’a uçmak istiyorlar ama havalimanının kapasitesi yüzünden gelmiyorlar. Türkiye büyüyen bir ülke. Havalimanının maliyeti sorun olmayacak. Çünkü Türk Hava Yolları gücünü çoktan masaya koydu” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!