Turkcell’le görüşüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’le görüşüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:26

YILDIZ Holding iştiraki Gözde Girişim’in CEO’su Cem Karakaş, telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman görüşmeleri yapmakta olduklarını ancak sektöre ortak olmak suretiyle yatırım planının şu anda bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesinde dün yer alan haberde Çukurova Holding’in Turkcell’de hissedar kalabilmek için yapması gereken ödemenin finansmanı için yerli bir grupla görüşmeler yürüttüğü yer almıştı. Bu grubun ise Yıldız Holding’in iştiraki Gözde Girişim olduğu belirtilmişti. Dün sabah öncelikle şirketten KAP’a yapılan açıklamada şirketin yatırım politikası paralelinde finansal veya operasyonel yapılandırma ihtiyacı olan fırsatları devamlı araştırdığı belirtilerek şöyle devam edildi: “Ancak telekomünikasyon sektörüne ortak olmak suretiyle yatırım yapma planı bulunmamaktadır. Yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yapılmaktadır.”

FIRSATLARA BAKIYORUZ

Reuters’in sorularını yanıtlayan CEO Karakaş ise “Şirketimiz yatırım politikası paralelinde finansal veya operasyonel yapılandırma ihtiyacı olan fırsatları devamlı araştırmaktadır. Gözde Girişim telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yapmaktadır ancak telekom sektörüne ortak olmak suretiyle yatırım yapma planı şu anda bulunmamaktadır” dedi. Gözde Girişim’in, perakende alanında Şok Marketler ve Ziylan Mağazacılık, madencilik alanında Kümaş, katılım bankacılığı alanında Türkiye Finans ve hızlı tüketim alanında Azmüsebat Çelik şirketlerinde hisseleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!