Boş koltuklar ilk kez üzmedi

Güncelleme Tarihi:

Boş koltuklar ilk kez üzmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 01:41

Birçok vatandaş seyahat ve tatil planlarını iptal etti.

Haberin Devamı

SOMA’da madende yaşanan felaketin ardından birçok organizasyon ya ertelendi ya da iptal edildi. Yaşamını yitiren madencilerin yasını tutan vatandaşlar da 19 Mayıs’ta yapmayı planladığı veya parasını ödediği bazı seyahat ve tatillerden vazgeçti. Turizmciler, “İlk kez boş koltuklarımızın satılmadığına üzülmedik” dedi.

GEÇEN salı günü Manisa Soma’da gerçekleşen maden kazasında 300’e yakın işçinin vefatının ardından Türkiye adeta tek yürek oldu. Sivil toplum kuruluşlarından futbol kulüplerine, sokaktaki vatandaştan yurtdışında çalışan gurbetçilere kadar birçok alandan Soma’da yerin yüzlerce metre altında hayatını kaybedenler için destek mesajları yağdı.

ORGANİZASYONLAR İPTAL

Düzenlenmesi planlanan olan organizasyonlarda tek tek iptal edildi. İş dünyası ve şirketler gerçekleştirecekleri tanıtım toplantılarını ertelerken, vatandaşlarda 19 Mayıs tarihine denk gelen dönem için yapmayı planladığı tatil planlarından vazgeçti. Özellikle bazı tur şirketlerinde boş kalan koltuklar dolmadı. Açıklama yapan şirket yetkilileri, “İlk kez kalan boş koltukların satılmadığına üzülmedik. Satmak için çabalamadık. İnsanların duyarlı olması bizleri sevindirdi” dedi.

MİLLET OLMANIN GEREĞİ

Ülkede yaşayan insanların, büyük bir felakatin ardından acıları hala paylaşıyor olmasının mutluluk verici olduğunun altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, “Millet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Ortak hareket etmek, ortak tavır gösterebilmek özellikle bu dönemlerde çok önemli. İnsani duygularımızı yoğun olarak yaşadığımız şu dönemde parasını ödediği tatilleri bile iptal ediyor” yorumunu yaptı.

Herkes elinden geleni yapıyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türk halkının güzel bir dayanışma örneği gösterdiğini belirtti. Ulusoy, “Turizm sektörü ve vatandaşlarımız da görev şehitlerimize sahip çıktı. Birlik olarak destek olduğumuz 350 öğrenciye ek olarak 20 evladımıza daha üniversite eğitimleri bitene kadar burs vermeyi planlıyoruz. Herkesin elinden geleni yaptığı bir dönemdeyiz” dedi.

Kimse işi gücü düşünmüyor

Haberin Devamı

SİYASİLER ile birlikte iş adamları ve bürokratlarda programlarını iptal ederken, yaşanan dönemde kimsenin işlerini düşünmediğini dile getiren Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Tİmur Bayındır, “Başka acılar yaşamak istemiyoruz. Biz de turizmziler olarak çok üzgünüz. Bu şartlar altında kimse tatile, seyahata çıkmak istemiyor. Biz de bir sivil toplum örgütüyüz.Bir takım yardımlar toplanıyor ve destek olmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!