Soma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Soma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 01:45

SOMA’daki maden kazası iş dünyasını da harekete geçirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tüm oda ve borsalara yardım çağrısı yaparken, birçok farklı sektörden şirket ve işadamı da Soma’ya yardım için seferber oldu.

Haberin Devamı

İŞ dünyası Soma’daki maden faciasının ardından yardım için harekete geçti. Soma için en büyük kampanyayı ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) başlattı. 81 ildeki 365 oda ve borsaya destek çağrısı yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu dünyada içine kuruş haram karışmayan bir kazanç varsa, o da maden işçisinin kazancıdır. Zira canları pahasına kazanırlar. O yüzden bir ihmal varsa, sorumlu olanlar, kamu-özel fark etmez, cezalarını çekmeli ve hukuken bedeli neyse ödemeli. Soma’da, insanlarımızın ızdırabını bizzat yaşadım. Bunu tarif edecek hiçbir kelime yok. TOBB olarak 81 İl ve 160 ilçedeki odalarımız ve borsalarımızla birlikte şehit madencilerimizin artık bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 5 milyon lira katkıda bulunuyoruz. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum. Zira bu günler milletçe dayanışma günleridir. Büyük bir millet olduğumuzu en çok böyle günlerde idrak eder ve gösteririz. Şimdi yine büyük bir seferberlik başlatarak acıları paylaşmalı ve yaraları birlikte sarmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Barolar Birliği (TBB)
Soma’da yaşanan maden faciasıyla hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya, babalarını kaybeden çocukların eğitimi için başlatıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)
Birliğin iştiraklerinden Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) olarak, kazada hayatını kaybedenlerin çocukları için yardım kampanyası başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin çocukları arasından 20 kişiye tüm eğitim hayatları boyunca burs verilecek.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD)
Soma’daki felakette yaşamını yitirenlerin aileleri için bir yardım kampanyası başlatıldı. Otellere gönderilen yazıyla otel yöneticileri, personel ve müşterilerden bu kampanyaya katkı sağlamaları istendi.

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu:
Hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye’nin hangi bölgesini isterlerse oradaki yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacak. Üniversite öğrencilerine de burs verecek.

Haberin Devamı

Türk Eczacıları Birliği (TEB)
Yaşamını yitiren ve yaralı kurtulan maden işçilerinin ailelerine destek olabilmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için yardım kampanyası düzenlenecek.

Türk Hava Kurumu (THK) Soma’da hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını THK Üniversitesini kazanmaları durumunda burs verecek.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)
Yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimine yönelik dayanışma kampanyası başlattı.

Bankalar kredi borçlarını sildi

SOMA’da yaşanan maden kazasının ardından finans sektörü de harekete geçti. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve Soma’daki müşterileri için çalışmalar başlattı. Akbank, İş Bankası, Aktif Bank, Bank Asya, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ait tüm bireysel kredi ve kredi kartı borçları silinecek” denildi. Bankalar ayrıca, Soma ilçesindeki diğer müşterilerine yönelik faizsiz kredi erteleme hizmeti de verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!