Dinçer: Biz olsak üç günde kurtarırız

Güncelleme Tarihi:

Dinçer: Biz olsak üç günde kurtarırız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 13:18

Soma'da yaşanan Türkiye'nin en büyük maden faciası akıllara Şili'de yaşanan maden kazasını getirdi. Şili'de göçük altında kalan madenciler 69 gün sonunda sağ olarak kurtarılmış, bunun üzerine dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 'Biz olsak 3 günde kurtarırız' demişti.

Haberin Devamı

Türkiye Soma'daki maden faciasına ağlıyor. Resmi rakamlara göre şu anda 282 kişinin cesedi madenden çıkarılırken, içeride daha 100-150 kişinin olduğu belirtiliyor. Bu madencilere henüz ulaşılamazken, akıllara Şili'de 69 süren süren ve madencilerin tümünün sağ olarak kurtarıldığı çalışmalar geldi. Tüm dünyanın neefesini tutarak izlediği bu çalışmaların ardından bir açıklama yapan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'nin Şili'deki işçileri 3 gün içerisinde kurtarılabileceğini iddia etmişti.

Dinçer şöyle konuşmuştu:

"İşçilerimizi 560 metreden 3 günde çıkarırdık. Biz çok daha iyiyiz. Şimdi siz, madenin bir köşesinde göçük olmuşken öbür tarafta güvenli bir yerde bekleyen insanları görüp "Bizde niye böyle değil!" derseniz, bize haksızlık edersiniz.
Çünkü bizim madenlerimizde de işçilerimizin güvenle ve aylarca kalabilecekleri mekânlar var. Zaten ona benzer yerlerde dinleniyorlar, yemeklerini yiyorlar.

Haberin Devamı

Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? Şöyle örnek vereyim, içeriye indirilen sondajın genişliğiyle, aslında yapılan kafes birbirinden farklıydı, uyumlu değildi. Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi halbuki."

ŞİLİ OLAYI ÇOK ABARTILDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!