‘Madende 15-20 gün kalabilirler’ demişti

Güncelleme Tarihi:

‘Madende 15-20 gün kalabilirler’ demişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 01:55

SOMA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan 10 Mayıs 2013 tarihinde Enerji TV'ye Soma'daki maden ile ilgili açıklamalarda bulunduğu ve kaza durumunda işçilerin madende 15-20 gün kalabileceklerini söylediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Alp Gürkan verdiği röportajda Merzifon Çeltek'te yeni kömür sahası aldığını ve bölgede faaliyet gösteren yeni Çeltek firması ile anlaşma imzaladıklarını belirterek, Soma'daki ocakta da 1.25 milyon tonluk üretim hedeflediklerini söylüyor.
Gürkan ağırlıklı olarak Soma'da çalıştıklarını belirterek, "Yaklaşık olarak 6 bin işçimiz var. Şu anda 6 milyon ton kömür üretiyoruz yer altında, 2014'deki hedefimiz 10 milyon ton" diyor ve ekliyor: “Metan gazını kontrol altında tutulduğunu bilecek bir sistemleri kullanıyoruz biz Soma'da.

Bunu ortaya koymak, her hangi bir kaza olduğu zaman yer altında insanların dışarı çıkamamaları halinde, en azından 500 yer altı çalışanı işçisinin uzun bir süre yer altında yaşama imkanı sağlayacak yaşama alanları yaratacağız. Orada bir kaza oldu dışarı çıkamadılar, isterlerse 15-20 gün kalabilirler. İçinde her türlü ihtiyacın olduğu gayet geniş yaşam alanları var. Dolayısıyla bunların hepsine ihtiva eden bir yapıyı yine Merzifon'da yapmayı planlıyoruz. Bizim hedefimiz senede 10 ile 15 milyon ton arasında kömür üretmek ve yaklaşık 10 bin kişiye istihdam yaratmak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!