Küçük Einstein’lar aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Küçük Einstein’lar aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 01:24

GİRİŞİMCİLERE ve KOBİ’lere özel yeni bir destek programı başlatan TÜBİTAK, fikir üreten bireysel girişimcilerin büyük firmalarla buluşma fırsatı yakalamasını sağlayacak.

Haberin Devamı

1512-B Programından yararlanmak isteyen girişimcilere destek olmak için 19 firmayla protokol imzalandı. Program kapsamında Avea; makineler arası iletişim teknolojileri, Borusan Holding; biyogaz, Comodo Yazılım; siber güvenlik ve kullanıcı itibar analizi, General Elektrik; enerji kullanımının takibi, Intel; gömülü sistem yazılımları, Kordsa; lastikler için özel yapıştırıcı geliştirilmesi, Türk Telekom ise bulut bilişim konularında çağrı ortağı seçildi. TÜBİTAK’ın 1514 Girişim Sermayesi Programı ile de KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanması amaçlanıyor.
TÜBİTAK’ın halen uyguladığı 1512 programıyla, tekno girişimcilere iş fikirlerinin ticarileşmesi için eğitim, iş rehberi ve 100 bin lira sermaye desteği veriliyor. Bu kapsamda dört ay boyunca özel sektören ortaklık giçin öneriler toplandı. Daha sonra 1512-B Programına 11 büyük firmanın ortak olması için TÜBİTAK’la protokoller imzalandı. Protokol imzalanan firmalar 30 başlıkta girişimcilerden proje bekleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!