Herkes işine gücüne baksın

Güncelleme Tarihi:

Herkes işine gücüne baksın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

Cumhurbaşkanı Gül, TÜSİAD üyelerini dinledikten sonra iş dünyasına moralleri bozmayın çağrısı yaptı ve ekledi: “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve diğer seçimler var diye telaşa kapılmamak lazım. Nihayetinde her şeyin de kuralları belli. Herkesin işine ve gücüne bakması gerekir.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, iş dünyasına Türkiye’de yaşanan tartışmalar nedeniyle morallerini bozmamaları çağrısında bulundu ve tartışmaların “kırıcı, dışlayıcı ve kutuplaştırıcı” olmaması gerektiği uyarısında bulundu. TÜSİAD’ın Ankara’da düzenlenen 2014’ün ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına onur konuğu olarak katılan Gül, iş dünyasının temsilcilerine seslenerek “moralinizi bozmayın” mesajı verdi.

SEÇİM DÖNEMİ SERT GEÇTİ

Gül, iş dünyasının ve özel sektörün Türkiye’de ekonominin ana motoru olduğunu belirterek, geçmişten bugüne ülkede yaşanan değişimleri ve sıkıntıları en fazla hisseden kesimlerden biri olduğunu belirtti. “Bugün şüphesiz ki Türkiye’de tartışılan çeşitli düşünceler var. Bunların hepsinin geçici olduğunu bilmeniz gerekir” diyen Gül, yerel seçimler nedeniyle ülkenin gergin bir dönemden geçtiğini hatırlattı. Gül şunları söyledi: “Seçim döneminin ne kadar sert ve gergin olduğunu hep beraber yaşadık, Türk siyasi geleneği maalesef böyle. Önümüzdeki yıllarda bunlar da değişecek. Ama bunlar iş aleminin moralini bozmaması gerekir. Şimdi bizim önümüze bakmamız lazım. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve diğer seçimler var diye telaşa kapılmamak lazım. Nihayetinde her şeyin de kuralları belli. Herkesin işine ve gücüne bakması gerekir. İnanıyorum herkes bunun farkında.” Konuşmasında “kutuplaşmaların” yaratacağı sorunlara da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Konjonktür gereği tabii tartışmalar olur. Çoğulculuğun olmadığı yerde tartışma olmaz. Önemli olan tartışmaların kırıcı, dışlayıcı olmaması ve neticesinde kutuplaşmamamız. Bunun dışında herkes düşüncesini ortaya koyacaktır. Türkiye’nin geleceğinin parlaklığından hiçbir zaman şüphe etmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hukuktaki reformlar yatırımları arttırdı

ABDULLAH Gül, konuşmasında ileri demokratik değerlerin gelişmesinde “hukukun üstünlüğü, hukuk standartlarının yüksekliği ve hukukun uygulanmasındaki şeffaflık” konusuna vurgu yaptı. “Hukuk her şeyin başıdır” değerlendirmesinde bulunan Gül, Türkiye’ye yönelik yabancı yatırımların artmasında bu alanda yapılan reformların etkili olduğuna dikkat çekti ve “Bütün bunları konsolide etmemiz ve güçlendirmemiz gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!