Ali Koç, yaşananların enerji ve vakitlerini aldığını söyledi

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç, yaşananların enerji ve vakitlerini aldığını söyledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:32

SON dönemde grup şirketlerine kesilen vergi cezalarının enerjilerini ve vakitlerini aldığını ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, “Bizim gibi gruplar yatırım için özendirilmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl 6.4 milyar TL yatırım yapan Koç Grubu, bu yılda 6 milyar lirayı aşkın bir yatırım planlıyor. Yatırımlar konusunda bu tip grupların özendirilmesi gerektiğini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, son dönemlerde grup şirketlerine kesilen vergi cezaları ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Enerjimizi başka konulara harcamak istemiyoruz. Ancak yaşananlar enerjimizi, vaktimizi alıyor. Duruşumuz net ve açık. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

KUR STABİL GİDİYOR

Türkiye’deki 42’inci Koçtaş Mağazası’nın açılışında sonra konuşan Ali Koç, Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan Koç Grubu’nun, nefes alamadığı, sıkışıp kaldığı dönemler de yaşadığını hatırlatarak bu dönemin ülkenin en iyi dönemlerinden bir olduğuna dikkat çekti. Geçmişte 1-2 yıllık planlar yaptıklarını belirten Koç, Şimdi 7-8 yıllık planlar yaptıklarını Türkiye’nin küresel ekonomideki ikliminin hiç bu kadar iyi olmadığını kaydetti. Son 6-8 aylık dönemde yaşanan olaylara rağmen kurların stabil gittiğini belirten Koç, “Artık yabancı firmaları satın alıyoruz. Reytingimiz artıyor. Yabancı sermaye girişleri artıyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz ekonomik durum ve şartlar iş dünyası açısından hiç bu kadar olumlu olamamıştı” dedi.
2023 hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Koç, şunları söyledi: “Bu hedeflere ulaşılacaksa hem içerideki hem de dışarıdaki iş adamları için evrensel hukuk sistemleri içinde şekillendirilen bir ortam olması gerekiyor. Ülkenin potansiyeli yüksek” diye konuştu. Türkiye’de tasarruf oranlarının da çok düşük olduğuna dikkat çeken Koç, Yüzde 12’lerde olan oranın artması ve büyümek için yabancı sermayenin gerektiğine vurgu yaptı. Koç, “Yabancıların rahat edeceği iklimlerin olması gerekir. Kalıcı yabancı sermayeye ihtiyacımız var. Çoğunluğu finansal piyasaya geldi. İstedikleri zaman çıkabiliyor. Finansal gücünüz yabancı sermayeye ihtiyaç duyuyorsa onlar için doğru iklimi oluşturmak gerekir” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Ali Koç, yaşananların enerji ve vakitlerini aldığını söyledi

HAVA YUMUŞADI

Haberin Devamı

İşleri gereği yabancı ortakları ile genellikle yarı yarıya yatırım yaptıklarını hatırlatan Ali Koç, son dönemde yaşananları değil yabancıların, kendilerinin bile anlamakta güçlük çektiğini vurguladı. Ancak buna rağmen yabancı yatırımcılar ile başladıkları yatırımların devam ettiğini belirterek,
seçim sonrası oluşan olumlu havanın da yabancılar nezdinde tereddütleri azalttığını ifade etti.

En beğenilen şirket Koç

CAPİTAL dergisi tarafından bu yıl 14’üncüsü yayınlanan, GfK Türkiye tarafından hazırlanan, “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasına göre Koç Holding, 6 yıl aradan sonra “En beğenilen” şirketler zirvesine yerleşti. Turkcell’in ikinci en beğenilen şirket olduğu listede, üçüncülük koltuğuna Arçelik yerleşti.
Capital, bu yıl ilk kez en beğenilen şirketlerin CEO’larına kendi şirketlerinin en çok hangi özelliğini beğendiklerini sordu. Koç Holding’i araştırmaya katılan 1502 yönetici gözünde en beğenilen şirket yapan en önemli 3 özelliği ekonomiye katkısı, güvenilir şirket olması ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi oldu. 2013 yılının en beğenilen “2’nci” şirketi olan Turkcell’in araştırmaya katılan yöneticilere göre en beğenilen özelliği ise, bilgi ve teknolojiye yaptığı yatırımlar olarak ön plana çıktı. Turkcell’i seçenler ayrıca şirketi iletişim ve sosyal medya yönetimi ile pazarlama ve satış stratejilerindeki gücü nedeniyle de beğendiklerini belirtti. Listede bu yıl 3’üncü sırada yer alan Arçelik ise Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika olmak üzere 5 ayrı ülkede 14 üretim tesisiyle, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.
Adecco’nun ana sponsor, T-Systems’in co-sponsor olduğu araştırmada, Opet etkinlik sponsoru oldu.

Haberin Devamı

Öne çıkan bazı ödüller
Ödül Şirket

En beğenilen şirket Koç Holding
En beğenilen 2’nci şirket Turkcell
En beğenilen 3’üncü şirket Arçelik
Ambalaj sektörü 1’incisi Polisan
Aracı kurum sektörü 1’incisi İş Yatırım
Akaryakıt dağıtım 1’incisi Opet
Bankacılık sektörü 1’incisi Garanti Bankası
Bilişim sektörü 1’incisi IBM
Bisküvi-çikolata sektörü 1’incisi Eti
Boya sektörü 1’incisi Marshall
Çimento sektörü 1’incisi Akçansa
Enerji sektörü 1’incisi Enerjisa
Alkolsüz İçecek sektörü 1’incisi Coca-Cola
İlaç sektörü 1’incisi Novartis
İNŞAAT SEKTÖRÜ 1’incisi Enka İnşaat
Mobilya sektörü 1’incisi IKEA
Organize perakende sektörü 1’incisi Migros

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!