6. bölgeden vazgeçin

Güncelleme Tarihi:

6. bölgeden vazgeçin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:18

ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BSTO) Başkanı İbrahim Burkay eğer Ar-Ge ve ileri teknoloji yatırımı çekmek isteniyorsa öncelikle Türkiye’nin 6. Bölgeye yatırım avantajından vazgeçmesini söyledi.

Haberin Devamı

Burkay “Niye Ar-Ge yatırımı yapsınlar. 5-6 milyon lira yatırım gerekiyor. Gayrimenkule yatırsa altı ayla iki sene arasında geri kazanır” dedi. Gelir dağılımı adaletsizliğine göre düzenlenmiş teşvik sistemi nedeniyle yatırımcının 6. Bölgede yatırım yapma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Burkay “O bölgede ne çalıştıracak nitelikli insan gücü var ne de o bölgede yaşamaya razı olacak yabancı” dedi. Tekstil sektörünün 6 yıldır düzenlediği uluslararası Ar-Ge pazarında dünyanın dört bir yanından gelen 248 farklı proje sergilendi. İki gün süren pazara, sektör profesyonelleri yerli ve yabancı akademisyen, yatırımcı ve firma temsilcisi katıldı. Burkay, proje pazarına yabacıların çok yoğun ilgisi olduğunu başka ülkelerde düzenleyebilmek için kendilerine başvurduklarını söyledi.

Pazarda ilk anlaşma yapıldı

Haberin Devamı

Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı birbirinden ilginç projelerle kuruldu. Pazarın ilk gününde, Mevlüde Bilgiç ve Şule Sultan Uğur’un projeleri İlhan Sarı Organik Zeytin Çiftliği’nin sahibi İlhan Sarı ile ortaklığa dönüştü. 185 bin ağaçtan oluşan, dünyanın en büyük organik zeytin çiftliğine sahip İlhan Sarı, bugüne kadar zeytinin dalından, suyundan, yağından katma değer elde etmek amacıyla projeler üretmiş.

Tasarımın dahi çocukları buluşuyor

İBRAHİM Burkay haziran ayında BTSO’nun 125’inci kuruluşunda Bursalı tüm tasarımcıları bir araya getireceklerini belirtti. Sadece tekstil değil otomotiv ve endüstriyel tasarımcıları da kapsayacaklarını söyleyen Burkay Bursa’nın tasarımın merkezi olacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!