26 kentte 173 mağazayı buldu halka açılıp Türkiye’yi kapsayacak

Güncelleme Tarihi:

26 kentte 173 mağazayı buldu halka açılıp Türkiye’yi kapsayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 00:00

Kiler Alışveriş Hizmetleri’ni borsaya hazırlayan Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, halka arzı bilmeyen müşterilerine bunu anlatarak, şirkete ortak olmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ümit Kiler, Kiler Alışveriş’ten sonra, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı da (GYO) halka açmayı planladıklarını açıkladı.
Ümit Kiler, “Son 10 gündür Avrupa’nın bazı ülkelerinde roadshow toplantıları yaptık, büyük ilgi gördük. Road-show’a çıkmadığımız Uzakdoğu’dan bile talep geldi” dedi. Bu halka arzda özellikle özellikle tüketiciye ulaşmak ve bu yolla halka arzı daha geniş tabana yaymak istediklerini anlatan Kiler, şöyle konuştu: “Anadolu insanı halka arzın ne demek olduğunu bilmiyor. Özellikle Anadolu insanına halka arzı iyi anlatmak gerekiyor. Biz Kiler’in ilk halka arzı yoluyla, özellikle Anadolu’da da geniş bir kitleye ve tüketicilerimize ulaşmak ve onları başarımıza ortak etmek istiyoruz. İnsanımıza halka arzın ne demek olduğu anlatılmamış. Biz, müşterilerimize bunu anlatıp şirketimize ortak olmalarını sağlayacağız.”
Kaynak büyümeye gidecek
“Kiler Alışveriş’in yüzde 15’ini halka arz ederek, son 8 yılda yakaladığımız yüzde 34’lük büyümeyi 2011-2012 döneminde de sürdürmeyi hedefliyoruz” diyen Ümit Kiler, halka arzdan gelecek kaynağın tamamen büyümede kullanılacağını açıkladı. Hisselerin yüzde 13.05’ini, ek satış ile birlikte toplam yüzde 15’ini halka arz etmek üzere SPK ve İMKB’ye başvurduklarını hatırlatan Kiler, şu bilgileri verdi: “Şimdiye kadar yatırımlarımızı hep öz kaynaklarımızla yaptık. Kiler’in, 2010 yılında KDV hariç, yaklaşık 596 milyon veya 600 milyon TL’ye yakın bir cirosu bulunuyor. Öncelikle Türkiye’de bulunmadığımız bölgelerde var olmak istiyoruz. Daha sonra Türkiye’nin tamamında olduktan sonra, inşallah, yurtdışına da açılmayı planlıyoruz. Şimdi 26 şehirde 173 mağazaya ulaştık. Büyüme sürecine hedef olarak tüm Türkiye haritasını alıyoruz.”

Haberin Devamı

20-21 Ocak’ta talep toplanacak

SÜREÇ hakkında bilgi veren Kiler Alışveriş Genel Müdürü Nihat Özdemir, 20-21 Ocak 2011 tarihleri arasında talep toplanacağını belirtti. Buna göre, Kiler Alışveriş, Oyak Yatırım liderliğinde 28 kurumdan oluşan geniş bir konsorsiyum ile halka açılacak. Halka arz fiyat aralığı ise 5.30-6.10 lira olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!