Avrupa’ya ‘güzellik’yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya ‘güzellik’yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:20

Doğuş Spa Kozmetik Grup’un, Ümraniye’deki fabrikasında üretilen, bölgesel zayıflama ve cilt bakım analiz ve lazer cihazları, bakım koltukları, SPA yatak ve etajerleri, havlu ısıtıcı ve steril cihazlar; Almanya, Fransa ve İtalya’ya ihraç ediliyor.

Haberin Devamı

AVRUPALI kadınlar için en kritik ürünler konumundaki yüksek teknoloji güzellik cihazları artık Türkiye’de üretiliyor ve başta Almanya olmak üzere Fransa ve İtalya’da profesyonel güzellik merkezlerine satılıyor. Levent Karafil’in İstanbul’da kurduğu Doğuş Spa Kozmetik Grup’un, Ümraniye’deki fabrikasında üretilen, SPA yatakları ve etajerler, bakım koltukları, güzellik merkezlerinde kullanılan hassas lazer cihazlar, bölgesel zayıflama ve cilt bakım-analiz cihazları, havlu ısıtıcılar ve steril cihazları Almanya pazarına girdi. 15 yıl önce Levent Karafil’e ‘kozmetik distribütörlüğü’ vermeyen Almanlar şimdi Karafil’in ‘Cross marka cihazlarının’ distribütörü oldu. Üstelik Almanya’da üretim için bir de ortak şirket kurdular. Levent Karafil şöyle konuşuyor:

Haberin Devamı

NE VARSA KADINDA VAR

Aydın Sökeliyim. Anne tarafım Rizeli. İşletme mezunuyum. Babam rahmeli bavul ticareti yaparmış. Sonra ayakkabı mağazaları da açmış ama ben aile işini devam ettirmedim. Tesadüfen güzellik sektörüne girdim. 1991’de bir arkadaşım geldi ve Çin’den iki tane bölgesel zayıflatma cihazı getirdiğini söyledi ve satıp satamayacağımızı sordu. Ben de ‘satarız’ dedim. O cihazlar hemen satıldı ve ortaklaşa 100 tane daha getirdik. Küçük bir gazete ilanı verdik ve 3 günde 100 tanesini de sattık. Anladım ki ne varsa kadınlarda var. O gün dedim ki bundan sonra sadece kadınlara çalışacağım. Çünkü en iyi müşteri onlar.

CİHAZ VE KOZMETİK

Hemen güzellik merkezi işletmeciliğine başladım. Sonra bu tür cihazların profesyonellerini getirmeye başladık. Baktık ki bu konularda ithalat yapan firmalar hiç profesyonel değil. Doğrudan kendimiz ithalata başladık. Profesyonel segmentte kozmetik ürünleri için de bir Alman markaya gittim. 6 ay oyaladılar ve ‘sizin genel satış teşkilatınız yok, size distribütörlük vermeyiz’ dediler. Şu anda o firma bizim ürettiğimiz cihazların Almanya distribütörü ve üretim için de ortaklık kurmuş durumdayız. Ayrıca biz de kozmetikte onun Türkiye distribütörüyüz. Aradan 15 sene geçti ve böyle oldu. Şimdi Almanya pazarının yüzde 10’u bizim Ümrinayie’de ürettiğimiz cihazların elinde.

MARKA OLDUK

Haberin Devamı

Bu sektörde kozmetik tarafında bir son tüketici markaları var bir de profesyonellerin kullandığı markalar var. Biz işin profesyonel tarafındayız. O marka bu marka derken baktık ki Avrupa’daki kozmetik markaları aslında üretimi Çin, Tayvan ve Kore gibi ükelerde yaptırıyormuş. Tayland’a gittim ve SPA kozmetikleri üreten bir firmaya fason üretim yaptırmaya başladım. Böylce bu konuda da kendi markamla (Natural Secret) pazara çıktım. Şimdi Fransa’dan İngiltere’den getirip Türkiye’de dolum yapıyoruz. Biz de marka olduk.

200 güzellik merkezi açıyor

LEVENT Karafil, güzellik merkezi zinciri kuraca-klarını da belirterek şu bilgileri aktarıyor: “2 yıl içinde franchising yöntemiyle 200 güzellik merkezi açacağız. Şu anda bir güzellik merkezi ortalama 700 bin liralık yatırımla kurulur, 500 bin lirası cihaz alımı içindir. Biz yeni model geliştirdik. Franchisee alan, cihaza para bağlamayacak. Cihazları bedelsiz veriyoruz. 20 bin liralık kozmetikleri almak dışında aylık 990 Euro da franchising bedeli alacağız. Bir de yüzde 70 indirim hakkını alıyoruz. Çünkü güzellik merkezlerinin giderleri sabittir. Müşteri çoğaldıkça daha çok kazanılır ve merkezi pazarlama ile müşteri sayısını artırmak gerekir. KOSGEB de girişimciye 75 bin lira destek veriyor. Ek olarak bayimiz için kozmetik sanal mağaza kuruyoruz. Böylece her satıştan bayimiz para kazanacak. 9 markada 1650 ürünümüz var.”

Haberin Devamı

Fabrikayı kurduk ihracata başladık

LEVENT Karafil, Fabrikamızı 3 yıl önce kurduk. Son 1 yıldır Almanya, İtalya ve Fransa’ya ihracat yapıyoruz. 2013’te 9.5 milyon lira ciro yaptık, 3.5 milyon TL’si ihracattan geldi. 110 kişilik de istihdamımız var. Almanya’da bir üretim tesisi kuracağız” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!