Aslan sınırı

Güncelleme Tarihi:

Aslan sınırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:04

SERMAYE Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçen hafta sermaye artırım başvurusuna şartlı izin verdiği Galatasaray Sportif A.Ş., dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, daha önce Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne (kulüp) avans niteliğinde koymuş olduğu 173 milyon TL kadar sermaye artırımı yapacağını duyurdu. Galatasaray'a sermaye artırımından 80 milyon TL gelir de gelecek.

Haberin Devamı

SPK, 313 milyon TL’lik sermaye artırımı yapmak isteyen ve bunun 140 milyonunu halktan toplamayı amaçlayan Galatasaray’a, sermaye artırımının tamamını kendisinin yapması şartıyla izin vermişti. Galatasaray yönetimi yaptığı son toplantıda, SPK’nın bu şartı üzerine halktan toplamayı planladığı 140 milyon TL’yi kendisi koymak yerine, sermaye artırımını 173 milyon TL ile kapatmaya karar verdi. Sermaye artırımının hangi oran ve fiyattan olacağı konusunda ise, Pay Fiyatı Toptan Satışlar Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi’ne göre belirlenecek. Sermaye artırımından sonra, isteyen diğer ortaklar bir ay içinde Şirket’in paylarını Kurul kararı gereği genelgeye göre belirlenecek fiyattan toplam sermayedeki payları oranında ve Kulüp’ten alabilecekler.

80 MİLYON NAKİT GİRECEK

Sermaye artışına ilişkin fiyat, Pay Fiyatı Toptan Satışlar Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi’ne göre, Galatasaray Sportif A.Ş.’nin borsada işlem gören hisse fiyatı üzerinden Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarına başvuru yaptığı tarihten önceki 10 işgünün ortalaması alınarak belirlenecek. Bu fiyatın ise, ortalama 22-23 TL olması bekleniyor. Eğer şirketin küçük ortakları sermaye artırımı sonrasında şirketten hiç pay almazlarsa bu durumda, kulübün Galatasaray Sportif A.Ş.’deki payı yüzde 55’ten yüzde 71 civarına çıkacak. Şirketin sermayesi de, 21-22 milyon TL civarına yükselecek. Küçük ortakların sermaye artışı sonucunda payların tamamını almaları durumunda ise, Kulübün kasasına 75-80 milyon TL nakit girmiş olacak. Galatasaray yaptığı açıklamada, SPK’nın şartlı izin kararı çerçevesinde gerekli belgeleri hazırlayarak 18 Şubat 2014 tarihinde Kurul’a başvuruda bulunduğunu da belirterek, sürece ilişkin gerekli bilgilendirmelerin izahnamede ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunda yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

FİYATI ARTABİLİR

SERMAYE artışı işleminin tamamlanmasının ardından, küçük ortakların pay alması durumunda, girecek nakitle kulüp rahatlayacak. Galatasaray Sportif AŞ’nin de, borcunun bir kısmı sermayeye dönüşeceği için, borçluluk azalacak. SPK’nın verdiği izin kapsamında Galatasaray bir yıl boyunca borsada hisse satamayacak. Sermaye artırımının ardından küçük ortakların hiç pay almaması durumunda Galatasaray’ın yüzde 55 olan hissesi yüzde 71 civarına çıkacak. Bu durumda büyük ortak hisse satamayacağı için hisse üzerindeki satış baskısının azalması beklenebilir. Uzmanlar böylesi bir durumda şirketin hisselerin değerinde bir artış olmasını öngörüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!