Yeni MINI ve Toyota Verso, Türklerle geliştirildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni MINI ve Toyota Verso, Türklerle geliştirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 01:24

GLOBAL otomotiv endüstrisinde başarılı işlere imza atan Türklerin sayısı hızla artıyor. Bugüne kadar tasarımcısından, mühendisine bir çok Türk uluslararası markalarda önemli görevler üstlenirken bu kişilere son dönemde Tolga Karaduman ve Mehmet Kılıç ismi de eklendi. Karaduman, yenilenen MINI’nin tüm elektrik ve elektronik donanımlarını geliştirirken, Kılıç ise yeni Toyota Verso’yu hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Yeni MINI ve Toyota Verso, Türklerle geliştirildi
Hem büyüdü hem cimrileşti

BİR otomobil devrimi başlatan Sir Alec Issigonis’in tasarladığı ve günümüze kadar dünyada 7.8 milyon adetlik satışa ulaşan MINI markası “temellerine”sadık kalarak 910 milyon dolara yenilendi. Nisanda tamamen yenilediği 4’üncü nesil MINI, MINI Cooper ve MINI Cooper D seçeneklerini Avrupa ile eşzamanlı Türkiye’de de pazara sürecek olan markanın hedefinde 5 kapılı yeni MINI versiyonları da üretmek var. Halen İngiltere ve Avusturya’da üretilen MINI’nin 4’üncü neslinde orjinal versiyondan simge haline gelmiş stil, oranlar ve gövde yapısı evrimsel bir yaklaşımla iyileştirildi. Altıgen radyatör ızgarası, farlar, stop lambaları, sinyalizasyon öğeleri ve otomobili çevreleyen siyah gövde elemanları gibi karakteristik tasarım özellikleri daha da belirginleştirildi.

Araç , meraklılarına 5 gövde renk seçeneği ve ek ücretsiz alınabilen kontrast renkte tavan ile sunulacak. Porto Riko’da uluslararası test sürüşleri yapılan araç öncekinden 98 mm uzun, 44 mm geniş ve 7 mm daha yüksek. 4 koltukta da konfor artırılırken, yeni koltuk tasarımı ile önde daha geniş ayar aralığı ve arkada daha geniş koltuk yüzeyi (+23 mm) sunuyor. Bagaj hacmi 51 litre artırılarak 211 litreye yükseltilirken arka koltuk sırt dayaması 60:40 katlanabilir hale getirilmiş. Araçta eskisine göre ortalama yüzde 27 tasarruflu her biri TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 3 yeni motor seçenekleri mevcut. 3 silindir 1.5 litre benzinli 136 beygirlik Cooper, 4 silindirli 2 litre benzinli 192 beygir Cooper S ve 3 silindir 1.5 litre dizel 116 beygir Cooper D 6 ileri otomatik şanzıman standartla gelecekler.

MINI TÜRK

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 12 yıldır BMW AG’de çalışan elektronik mühendisi Tolga Karaduman 4’üncü nesil MINI’nin elektrik ve elektronik donanımlarını yeniledi. BMW 2 ve 4 serisinin elektronik donanım projelerinde de çalışan Karaduman’a BMW Grubu yeni üreteceği bir aracın sorumluluğunu vermiş durumda. Artık tüm otomobillerde elektrik ve elektronik aksamın hızla arttığına dikkat çeken Karaduman tüketicilerin tercihlerinde de bu özelliklerin önem taşıdığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!