Shopping Fest’e sınırsız bütçe

Güncelleme Tarihi:

Shopping Fest’e sınırsız bütçe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 01:05

2011’den bu yana düzenlenen İstanbul Shopping Fest’te (İSF) organizasyon yapısı yeni ortaklarla değiştirildi.

Haberin Devamı

Yeni yapıda daha önce TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin üstlendiği Platform Başkanlığı görevini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş devraldı. İSF İcra Kurulu Başkanlığı görevini ise Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük’ten devralan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar üstlendi.

7-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ‘İstanbul Shopping Fest’in bu yıl sokaktaki seyyar satıcısından en lüks AVM’ye, taksiciden eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacağını ifade eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, geçen yıl 40 milyon dolar olan Shopping Fest bütçesinin bu yıl sınırsız olduğunu söyledi. Çağlar, “İstanbul rengârenk dokusu ile festivalin ta kendisi. Biz Shopping Fest ile bu atmosferi tüm dünyaya açıyoruz. Bunu yaparken de perakendeden turizme, ulaşımdan konaklamaya, sağlıktan eğlenceye kadar birçok sektörü harekete geçiriyoruz. 2013’te festival kapsamında oluşan ciro 8.2 milyar TL’yi, gelen turist sayısının ise 958 bini buldu. Bu yıl cironun 10 milyar TL’yi, turist sayısının 1 milyon 100 bini aşmasını bekliyoruz” dedi.

YATIRIM İÇİN 8.5 MİLYAR TL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş da, İstanbul’un, 10 milyonları aşan yıllık turist seviyelerine geldiğini, şimdi 20-30 milyonların hedeflendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!