Topbaş’tan ‘Etiler Polis Okulu’ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Topbaş’tan ‘Etiler Polis Okulu’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 01:32

İSTANBUL Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Etiler Polis Okulu arsasının ihale yapılmadan bir şirkete verildiği iddialarını yalanladı. Topbaş, arsanın tapusunu da gösterdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş riskli alan ilan edilen Etiler Polis Okulu arazisinin İBB şirketi KİPTAŞ üzerinden ihalesiz olarak bir inşaat firmasına devredildiği iddialarına arazinin tapularını göstererek yanıt verdi. Topbaş, “Birileri kendi aralarında bir takım organizasyonlar yapabilirler, ilişkiler kurabilirler, üzerinde bir takım gelecek adına hesaplar yapabilirler. Kendi aralarında bir takım konuşmalar geçmiş olabilir. Bizim İBB adına henüz bir tasarrufumuz yok” dedi. 17 Aralık operasyonun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iki iddia da gündeme gelmişti. İddialardan biri Etiler’deki Polis Okulu arazisinin 460 milyon dolar bedelle bir şirkete devredildiği ve devletin 1 milyar dolarlık zarara uğratıldığıydı. İkinci iddia ise, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro ihalesinden önce çeşitli şirketlerin bir araya gelerek fiyat teklifi üzerinde anlaştığı ve bu yolla ihaleye fesat karıştırıldığıydı.

Kadir Topbaş dün Saraçhane’deki Başkanlık Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında bu iddialara karşı şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı tarafından talep üzere protokolle bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde, özellikle emniyet teşkilatımızın başta lojman olmak üzere bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çalışma bizden istendi. Çatalca’daki polis kolejinden Yüksekova’daki lojmanlara kadar bir çok yerinde ihtiyaçlarını gidermek adına beraberce bir protokol yaptık. Böylece mülkiyeti bize geçti.

SUÇÜSTÜ YAPILSAYDI


Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı olarak 17.5 kilometrelik bir hattın ihalesine çıktık. Tamamen öz kaynak. Bununla ilgili bazı söylentiler oldu. Bulgular varsa gereği yapılmalıydı. Yapmalıydınız. Suçüstü yapılması lazımdı.”

Haberin Devamı

Riskli alan ilan edilmişti

Etiler Polis Meslek Okulu’nun arsası riskli bölge ilan edildi. 32 bin metrekarelik arazi İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İBB’ye geçti. Bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen arazi ticaret merkezi ilan edildi. Arazi için 2.5 emsal inşaat izni verilirken yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış oldu. Söz konusu alan için yükseklik serbest bırakıldı. Yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!