Zencani’nin şirketi Kont’un 52 alanda faaliyeti var

Güncelleme Tarihi:

Zencani’nin şirketi Kont’un 52 alanda faaliyeti var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 02:00

İranlı Babek Zencani’nin şirketi Kont Kozmetik bir birinden farklı faaliyet alanlarıyla dikkat çekiyor. Şirket pırlantadan denizaltına, hastaneden oto galeriye kadar değişen 52 farklı alanda faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

17 Aralık operasyo-nuyla gözaltına alınan Reza Zarrab’ın ‘Reisim’ dediği İranlı Babek Zencani’nin Türkiye’de kurduğu Kont Kozmetik’in faaliyet alanı başdöndürecek genişlikte. Şirket 26 Eylül 2007’de kurulurken kozmetik ile ilgili faaliyet alanı belirtildi. Ancak 24 Mayıs 2011’de faaliyet alanını genişletti.

YOK YOK

52 maddede tek tek sayılan faaliyet konuları içinde, altın, pırlantaların ithalatı ihracatı, kara, su ve deniz motorları ithal ihracını da gerçekleştirmek yer aldı. Bunun dışında, konut alım satımı, oto galerileri açmak-işletmek, her türlü petrol türevleri, akaryakıt ile madeni yağ alım satımı yapmak, hastane, klinik, sağlık kuruluşlarının ihtiyacı olan her türlü tıbbi cihazın temini, yurt içi yurt dışında turistik amaçlı tur düzenlemek, gemi ve yat işletmeciliği yapmak, dünya çapında bankalararası elektronik fon transferlerine aracılık etmek yer alıyor. Faaliyet alanı içinde, yerli ve yabancı gemi, tanker, şilep, koster, denizaltı, motor, teknelerin alım satımını ve ithalat-ihracatını yapmak bile var.

26 Eylül 2007 tarihinde İran uyruklu Babek Zencani tarafından kuruldu. Kamuoyunda Zencani olarak bilinirken Ticaret sicil kayıtlarında ismi Babak Zanjani olarak yer alıyor. Şirketin ortağı İran uyruklu Soraya Asadi. Kurulduğu yıl sermayesi 200 bin TL olarak yer aldı. Bunun 198 bini Babek Zencani’nin olurken 2 bin lirası ise Soraya Asadi’ye ait. Kuruldu yıl Kont Kozmetik kurulduğunda öncelikli faaliyet konusu, bilimum kimyevi maddeler, kozmetikler, losyonlar ve şampuanlardı. 2011 yılında faaliyet konusu değiştirildi. Faaliyet konusu 52 maddeye çıkarıldı. Bunlar içinde altın, pırlantaların ithalatı ihracatı, swift işlemleri yapmak yer aldı. 1 Şubat 2013 tarihinde de şirketin sermayesi 6 milyon liraya yükseltilirken, Zencani 5 milyon 998 bin lirasılık kısmını Merve Irmak’a devretti. Babek Zencani’nin Türkiye’deki bağlantısı olarak anılan Reza Zarrab ise Türkiye’deki tüm faaliyetlerini Royal Holding tarafından yürüttü.

Royal Holding bünyesinde Foulad Kaveh, Royal Denizcilik, Safir Altın, Aln Nafees Exchange, Are Havacılık, Royal Binicilik, Royal Mobilya, Al Salam Ewchange Center şirketleri var. Royal Holding ortakları Rıza Sarraf dışında Mohammad Zarrab, Abdullah Happani’den oluşuyor. Holding 27 Aralık 2010 tarihinde kuruldu. Sermayesi 5 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!