İzmir’e 68 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 68 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:16

TÜRKİYE’nin önde gelen yalıtım şirketlerinden İzmirli BTM, 2014 için 4 ayrı alanda toplam 68 milyon dolarlık yatırım kararı aldı.

Haberin Devamı

35 milyon dolar değerindeki “Komple Polyester Keçe Üretim Fabrikası” ile 40 milyon dolarlık ithalatın da önlenmesi hedefleniyor. Ortağı Mustafa Oran ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen BTM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Emprenye Polyester Keçe üretim tesisi yatırımını çok önemsediklerini dile getirdi. Bu ürünün, su yalıtım membranlarında taşıyıcı olarak kullanıldığını aktaran Ürkmez, yatırım için Avrupa’nın en büyük üreticilerinden İtalyan O.R.V. ile anlaştıklarını söyledi. Ürkmez, yatırımı 2014’ün son çeyreğinde devreye alacaklarını aktardı. “Ondüle Bitümlü Çatı Levhası” üreten iki firmadan biri olarak yüzde 50 kapasite artırımına ve modernizasyona gidecekleri de söyleyen Ürkmez, bunun da 10 milyon dolarlık yatarım olacağını açıkladı. Ürkmez Almaata’da da çatı levhaları üretmek için 15 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

150 kişilik ek istihdam

LEVENT Kağıt Sanayi’nin kapasitesini de yüzde 35 artırmak için 8 milyon dolarlık yatırım kararı aldıklarını belirten Levent Ürkmez, üretimin yüzde 60’ını ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. Ürkmez, 2013 yılı cirolarının 200 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

İZMİR'DEKİ SATILIK KONUT İLANLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!