254 yere süper teÅŸvik geldi

Güncelleme Tarihi:

254 yere süper teşvik geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 16:08

Başbakan'ın açıkladığı teşvik paketi, bazı illeri üzerken bazılarını sevindirdi. Ancak iline bakılmaksızın 254 yerleşim yerine 'süper teşvik' piyangosu vurdu. Arsa tahsisi, sigorta prim desteği, 50 milyon TL'ye kadar faiz desteği İstanbul, İzmir, Ankara gibi 1.teşvik bölgesinde yer alan bazı yerlere de uygulanacak. Yani bu yerlerin hangi il sınırları içinde olduğuna bakılmaksızın 'beşinci bölgenin' yararlandığı tüm teşviklerden yararlanması imkanı getirildi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu Kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve GeliÅŸim Bölgesi ilan edilen 254 yerleÅŸim yeri arasında, en az teÅŸvikten yararlanan 1 ve 2. bölge illeri de bulunuyor. Böylece kültür ve turizm bölgesi ilan edilen bu yerleÅŸim yerlerinde yapılacak her türlü turistik yatırım sanki 5. bölge sınırları içinde yapılıyormuÅŸ gibi iÅŸlem görecek.   Â

ERDOÄžAN YENÄ° TEÅžVÄ°K PLANINI AÇIKLADI- FOTO GALERİ Â
 
1. teşvik bölgesi içinde yer almasına karşın İstanbul'da Akaretler, Ataköy, Baltalimanı, Barbaros Evleri, Beşiktaş Atik Paşa Yalısı, Beykoz Hünkar Kasrı, Beyoğlu Tophane Salı Pazarı, Bogaziçi Okullar Bölgesi, Çırağan Sarayı, Galata Kulesi ve Çevresi, İstinye, İstinye Koyu, Park Otel, Sultanahmet Meydanı, Şişli Bomonti, Taşkışla, Tuzla Akfırat Tepeören, Yeşilyurt'a yapılan kültür ve turizm yatırımları 5. teşvik bölgesine yapılmış sayılacak ve oranın teşviklerinden yararlanacak.

Haberin Devamı

254 yere süper teşvik geldi


 
Yine 1. teşvik bölgesinde olan Ankara'da Haymana ve Kızılcahamam'a; Bursa'da Dağyenice, Mustafakemal Paşa ve Uludağ'a; Eskişehir'de Kızılinler, Mihalgazi'ye; İzmir'de Alaçatı, Balçova, Bergama, Çeşme, Dikili, İnciraltı, Özdere, Seferihisar, Selçuk yatırımları da aynı şekilde 5. bölge teşviklerinden yararlanacak.
 
1. teşvik bölgesinde yer alan Antalya, Kocaeli ve Muğla'ya bağlı bazı yerleşim yerleri de bu kapsamda bulunuyor.
 
5. teşvik bölgesinde yararlanılacak teşvikler ise şöyle: 

- Gümrük Vergisi Muafiyeti
- KDV İstisnası
- 7 yıl süreyle Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ( 6. bölgede ise 10 yıl)
- Yatırıma katkı oranı yüzde 50 olmak üzere yüzde 90 Vergi İndirimi
- Faiz Desteği (sabit yatırım tutarının yüzde 5’ini aşmamak  kaydıyla azami 50 Milyon TL)
- Yatırım Yeri Tahsisi
- Bina inşaat harcamalarına KDV iadesi (500 Milyon TL ve üzeri yatırımlar için)
- Gelir Vergisi Stopajı Desteği (Sadece VI ncı Bölgedeki yatırımlar için 10 Yıl)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!