Digiturk'e flaş talip iddiası

Güncelleme Tarihi:

Digiturke flaş talip iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 14:53

Katar Merkezi Al Jazeera Digiturk'e teklif vermeyi değerlendiriyor. Reuters'ın haberine göre Al Jazeera danışman olarak İngiliz Yatırım Bankası Barclays'i yetkilendirdi.

Haberin Devamı

Konu hakkında bilgi sahibi üç bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre, Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera, Mayıs ayında yönetimi TMSF'ye geçen Çukurova grubu şirketlerinden Digiturk'ün çoğunluk hissesi için teklif vermeyi değerlendirirken, bu süreçte danışman olarak Barclays'i yetkilendirdi.

TMSF, Mayıs ayında Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili için önce Aks Televizyonculuk (Show TV) ve ağır ve zırhlı araçlar üreticisi BMC'nin ardından da aralarında Digiturk'ün de yer aldığı, gruba ait 10 şirketin yönetimini devralmıştı. Bu tarihte, Çukurova grubunun TMSF'ye olan borcunun 455 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

Bu sürecin ardından başlanan varlık satışlarında öncelikle Aks Televizyonculuk, 402 milyon dolar bedelle Haziran ayında Ciner Grubu'na satıldı. Ardından Skyturk360 ve Akşam gazetesinin dahil olduğu Turkmedya 62 milyon dolara işadamı Ethem Sancak'a satıldı. Grubun bir diğer şirketi olan BMC'de de satış süreci devam ediyor.

Haberin Devamı

Futbolda Süper Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Digiturk'te Çukurova Holding'in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor. Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Digiturk'ün varlık değerinin 1 milyar dolar olduğunu ve şirketin yaklaşık 500 milyon dolar borcu bulunduğunu kaydetti.

FUTBOL MAÇLARI ETKİLİ OLDU

Kaynaklar, Al Jazeera'nın Digiturk ile ilgilenmesinde şirketin futbol maçlarını yayınlama haklarına sahip olmasının etkili olduğunu belirttiler. Katar, 2022 yılında Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak.

Bir kaynak, "Digiturk'ü ayırt eden özelliği futbol yayın haklarına sahip olması. Katarlılar bu haklara erişim için çok istekliler. Aksi takdirde, Türkçenin bu kadar baskın olduğu bir ülkede böyle bir varlığa bakmalarının anlamı yok" dedi.

Digiturk'te resmi teklif sürecinin gelecek yılın başında başlamasının beklendiğini söyleyen kaynaklar, Katar emiri ve ailesinin himayesinde faaliyet gösteren Al Jazeera'nin yanı sıra sürece başka yerli ve uluslararası yatırımcıların da dahil olabileceğini belirttiler.

Haberin Devamı

Al Jazeera ve Çukurova yetkililerine konu ile ilgili olarak ulaşılamazken; Barclays, Providence, JPMorgan ve TMSF konu hakkında yorum yapmadılar.

"Türk şirketlerin Digiturk'te Çukurova'nın yüzde 53 hissesi ile uluslararası yatırımcıların ise şirketin tamamı ile ilgilendiğini görüyoruz" diye konuşan bir bankacılık kaynağı, "Bizim anladığımız, TMSF satış için yerli bir bankayı atayabilir" dedi.

PROVIDENCE ŞİRKETİN DEĞERİNİN ALTINA SATILMASINI İSTEMİYOR

Digiturk'te azınlık hisseye sahip olan Providence'ın da hisselerini satabileceğini belirten kaynaklar, Providence'ın JPMorgan'ı yetkilendirdiğini söylediler.

Ekim ayında Reuters'a bilgi veren kaynaklar, o ana kadarki en iyi teklifin Providence'tan geldiğini belirtmişlerdi. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, Providence'ın teklifinin Digiturk'ün değerinin altına satılmamasını sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Providence aslında şirketin tamamını istemiyor ancak şirketin değerinin altına satılmasını da istemiyor. O nedenle teklif verdi" dedi.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) son güncel verilerine göre, Türkiye'de 2012 yılının ikinci çeyreği itibariyle uydu platform hizmetinden faydalanan toplam abone sayısı 4.09 milyon adet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!