Darty'nin Türkiye'deki operasyonu Bimeks'in

Güncelleme Tarihi:

Dartynin Türkiyedeki operasyonu Bimeksin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 09:22

Türkiye'deki yabancı elektronik perakende zincirinden biri daha yerli rakipleri tarafından satın alındı. Fransız elektronik devi Darty'nin Türkiye'deki 28 mağazası Bimeks'e devredildi.

Haberin Devamı

Reuters'ta yer alan habere göre Darty, Türkiye'deki faaliyetlerinin Bimeks'e satışı için anlaşma yaptı. Buna göre Türkiye genelindeki 28 mağaza Bimeks'e devredilecek.

Öte yandan hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Bimeks yetkilileri, satın alma haberini doğrulayarak, 'Anlaşmayı dün yurtdışında imzaladık. Ayrıntılı açıklamayı gün içerisinde yapacağız" dediler.

Bimeks, geçtiğimiz günlerde de Electro World'ün tüm mağazalarını devralmıştı. Geçtiğimiz yıllarda da Teknosa Dünya elektronik devi Best Buy'ın türkiye'deki operasyonlarını satın almıştı.

SADECE MEDIA MARKT KALDI

Yabancı teknoloji perakende zincirleri Türkiye’den çıkmaya devam ediyor. Yabancı teknoloji marketler arasında Türkiye pazarına ilk giren zincir Darty olmuştu. Darty’i ABD’li Best Buy, Alman MediaMarkt, Saturn, İngiliz Electro World, ve Alman EP Center takip etti.

Haberin Devamı

Türkiye’den ilk çıkan yabancı elektronik zinciri EP Center oldu. Ardından pazarı bırakan diğer bir yabancı oyuncu ise Best Buy olmuştu. Son olarak Bimeks, İngiliz Electro World’ü satın alarak bir yabancının daha çıkmasını sağladı. Media Saturn grubu ise Saturn mağazalarını Media Markt bünyesine alarak Türkiye’deki operasyonlarına devam etme kararı aldı. Böylece Türkiye’deki elektronik zincir mağazaları arasında sadece Media Markt kalmış oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!