Boyner’e Legion d’Honneur nişanı

Güncelleme Tarihi:

Boyner’e Legion d’Honneur nişanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:15

TÜSİAD eski Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, dün gece İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda yapılan törende, Fransız devletinin en prestijli nişanlarından olan Legion d’Honneur’un sahibi oldu.

Haberin Devamı

Tören için Ankara’dan İstanbul’a gelen Fransa Büyükelçisi Laurent Bili konuşmasında, “sivil toplumun gelişmesine katkılarının yanı sıra, Fransa ile Türkiye ve Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki ilişkilere ve kadın sorununa katkılarından ötürü” Ümit Boyner’in Legion d’Honneur “Chevalier” nişanına layık görüldüğünü söyledi.
Törende Fransızca yaptığı konuşmasının tercümesini Türkçe olarak bizzat yapan Laurent Bili’den sonra söz alan Ümit Boyner’in büyük alkış alan konuşması özetle şöyle:
“Ben bu nişanı Türkiye’de katılımcılık, eşitlik ve dayanışma için çalışan sivil topuma verilmiş bir onur olarak kabul ediyorum. Beni bu nişana kadın konusundaki çalışmalarımı da göz önüne alarak layık gördüğünüz için özellikle müteşekkirim. Türkiye’de kadın konusu bir zihniyet devrimi gerektiriyor. Girişimcilikten eğitimde fırsat eşitliğine, kadına karşı şiddetten kadın istihdamına kadar, kadının insan hakları konusunda en temelden en tepeye atak olmak, çözüm üretmek zorundayız.”
Konuşmasında TÜSİAD çatısı altındaki Boğaziçi Enstitüsü’ne de değinen Ümit Boyner, “Vizyonumuz Fransa-Türkiye ilişkilerini ve iki ülkeyi ilgilendiren tüm konuları bağımsız, objektif bir platformda, yapıcı ve üretken bir yaklaşımla tartışmaktı. Bugün geldiğimiz yere bakınca beklentilerimiz üstünde bunu başardığımızı görüyor ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Fransız Sarayı’ndaki törende ailesi ve yakın dostları Ümit Boyner’i yalnız bırakmadı. Başta TÜSİAD eski başkanlarından eşi Cem Boyner olmak üzere Boyner ailesinin tüm fertleri, TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Legion d’Honneur nişanını daha önce almış olan Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer-Haluk Dinçer, Bülent ve Oya Eczacıbaşı, Ayvalıklı dostları Halis ve Alev Komili, Lucien Arkas Fransız Sarayı’nın davetlileri arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!