250 lüks araca el konulacak

Güncelleme Tarihi:

250 lüks araca el konulacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 11:38

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “düşük kıymet gösterilerek” yurda sokulan 250 lüks araca ilişkin 26 soruşturma raporunun tamamlanarak, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini bildirdi. Tüzmen, raponda bu araçlara el konulmasının istendiğini belirtti.

Bakan Tüzmen,  yaptığı açıklamada, düşük kıymet gösterilerek yurda sokulan lüks araçlarla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Muhtelif firmalarca ABD, Kanada ve Almanya'dan düşük kıymet gösterilerek ithal edilen araçlarla ilgili olarak ithal edilen ülkeleri de kapsayan soruşturmalar sürmektedir. Bu kapsamda gümrük müfettişleri tarafından 250 aracı kapsayan 26 adet soruşturma sonuçlandırılmış ve müfettiş raporları Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiştir.”

Gümrük müfettişlerince hazırlanan soruşturma raporlarında, ülkeye düşük kıymetle ithal edilen 250 lüks araca el konulmasının istendiğini belirten Tüzmen, Cumhuriyet Savcılığının takdiri ile gerekenlerin yapılacağını kaydetti.
Gümrük müfettişlerinin Cumhuriyet Savcılığına verdikleri soruşturma raporlarında 250 araç için yapılan ithalatta 5 milyon dolar vergi kaybı tespit edildiğini de ifade eden Bakan Tüzmen, “Bu paranın tahsili ve cezaları için gümrük müdürlükleri (Yeşilköy Otomotiv İhtisas Gümrüğü) talimatlandırılmıştır. Söz konusu 250 araçla ilgili olarak 4926 sayılı yasa uyarınca ilgililer mahkeme yoluna gitmeksizin sorunu çözmek isterlerse yaklaşık 50 milyon dolar adli para cezası ödeyeceklerdir” diye konuştu.

Bakan Tüzmen, düşük kıymet bildirerek yurda sokulan lüks araçlarla ilgili devam eden soruşturmaların gümrük müfettişlerince titizlikle takip edildiğini, gerekli inceleme için müfettişlerin yurt dışına gönderildiklerini, inceleme ve soruşturmaları bu araçların çıkış noktalarında da yaptıklarını vurguladı ve bu tür yasa dışı işlemlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!