‘25 lokasyonda denedik, internet hızı uçuyor’

Güncelleme Tarihi:

‘25 lokasyonda denedik, internet hızı uçuyor’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 07:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı dahil 25 lokasyonda 5G şebekesinin, verilen izinler çerçevesinde denendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Uraloğlu, “İşletmecilerden aldığımız raporlara göre abonelerin ortalama veri indirme hızları saniyede 1 gigabit (cigabit), gönderme hızları ise saniyede 90 megabit. Yani internet hızımız adeta uçuyor. 5G ile ülkemize, dünyayla rekabet edecek hızı sunmak ve yüksek oranda yerli ve milli ürünleri kullanarak geçişi sağlamak öncelikli hedefimiz” dedi.

‘25 lokasyonda denedik, internet hızı uçuyor’

TRİLYON DOLARLIK İŞ FIRSATI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) düzenlenen 5G mobil haberleşme altyapısını geliştirme projelerinin lansman törenine katılan Bakan Uraloğlu süreç hakkında bilgi verdi. Hem mevcut 4.5G sistemlerine hem de 5G ve ötesi teknolojilere yönelik çalışmaların desteklenmesi, nihai ürüne dönüşmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Elektronik haberleşme sektöründe yerli ve milli bir üretim ekosisteminin geliştirilmesine yönelik bakanlığımız ve BTK koordinasyonunda OSTİM bünyesinde 2017’de Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi’ni (HTK) kurduk. Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi (UUYM5G) geliştirildi. Projemizle; elektronik haberleşme altyapısında dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

25 NOKTADA DENENDİ

İstanbul Havalimanı’nda cihazları 5Gye uyumlu olan yolcuların 5G’yi deneyimleyebileceği bir altyapı kurduklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, aynı zamanda mobil şebeke işletmecileri ve yerli üreticilere de deneme izinleri vererek hazırlık yapıldığını anlattı. İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ve Kocaeli başta olmak üzere 25 lokasyonda 5G şebekesinin verilen izinler çerçevesinde denenmekte olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, “Bugün de burada olmamıza vesile olan UDHAM, BTK, HGM ve GSM operatörleri ile proje izleme işbirliği protokolü imzaladık. Hayırlı olsun” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!