25 bin kişi F1’e geldi bilet 100 bine dayandı

Güncelleme Tarihi:

25 bin kişi F1’e geldi bilet 100 bine dayandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Formula 1’de sezonun 7’inci yarışına ev sahipliği yapacak olan İstanbul’a 25 bin yabancı taraftar geldi. Bilet satışlarında son 2 yılı geçeceklerini söyleyen İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, “2009 yılındaki bilet satışlarını geçtik. Bu yılki satışlar 100 bin adete yaklaştı” dedi.

Haberin Devamı

BU yıl 6’ncı kez düzenlenecek Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde bilet satışları 2009 yılını geçti. 2005’te Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 182 bin adet bilet satılan Formula 1 için bu yıl 100 bin adet bilet satışı bekleniyor. Yarışlar için Türkiye’ye 25 bine yakın yabancının geldiğini söyleyen İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, “Yabancı sayısında 2006 yılına yaklaştık. Toplam bilet satışında ise 2008 ve 2009 yılını geçeceğiz. Yarışlara ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Tanıtım ve yeni projeler bizim için çok önemli” dedi.

Ekonomik krizi unutmamalı

Geçtiğimiz yıllara göre Formula 1’in bu yıl daha fazla izleyici çekeceğini açıklayan Bülent Özerdim, şu bilgileri verdi: “2009 bilet satışlarına göre yüzde 30’luk bir fark yarattık. 2005 yılında 182 bin adet, 2006 yılında 145 bin adet, 2007 yılında 110 bin adet, 2008 yılında ise 95 bin adet bilet satıldı. Biz son iki yılın rakamlarını geçmiş oluyoruz. Formula 1’e olan ilgi arttıkça bilet satışları da ilk yılları yakalayacaktır. Bilet satışlarındaki düşüş artık artamaya başladı. Tabi burada 2008 yılındaki ekonomik krizi de düşünmek gerekiyor. Tüm bunlara rağmen 2010 yılında elde ettiğimiz önemli bir başarı. Umarım bundan sonraki yıllarda da bu rakamlar artmaya devam eder.”

Haberin Devamı

7 bin yabancı misafir

7 bin yabancı taraftarın sponsorlar ve takımlar aracılığıyla Türkiye’ye geldiğine işaret eden Bülent Özerdim, şöyle konuştu: “Bu yarışların en önemli misafirleri elbette VIP konuklar oluyor. Bu konuklar için özel geziler ve taraftar alanları bulunuyor. Bu yıl takımların ve sponsorların 7 bin yabancı misafiri Türkiye’ye geldi. Bu misafirlerin yanı sıra Avrupa ve komşu ülkelerden de çok fazla taraftarın geldiği görüyoruz. Pazar günü gelecek taraftarlarla birlikte 25 bin yabancının tribünlerde olacağını tahmin ediyorum. Bu sayı da son yılların en yüksek yabancı taraftarını oluşturuyor.”

Hava, deniz trafiği

Formula 1’in hava ve deniz trafiğine de önemli bir ivme kazandırdığını açıklayan Bülent Özerdim, “Pazar günü deniz ve hava trafiği artacak. İstanbul Park’a bir çok helikopter taraftarları taşıyacak. Bununla birlikte özel yatlarıyla İstanbul Park’a da ulaşacak taraftarlar bulunuyor. Helikopterler ise durmadan çalışacak. Helikopterler 75 defa İstanbul Park’taki alana iniş yapacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gelen iş jeti 100’ü bulacak

İSTANBUL’a 3 gün boyunca 100’e yakın iş jeti iniş yapacak. Daha çok VIP konukları Formula 1 alanına taşıyacak bu jetlerin maliyetleri de çok yüksek. Bu jetlerle İstanbul’a ilk gelenler ise takımların pilotları ve yöneticileri oldu. Sponsor firmaların üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı bu jetler daha çok Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelecek. İstanbul’a gelen iş jetlerinin sayısının pazar günü artması bekleniyor.

Sahilde boş otel odası bulmak zor

İSTANBUL’da otellerin de doluluk oranlarının önemli ölçüde arttığına işaret eden İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, şu değerlendirmeyi yaptı: “Son iki gündür Türkiye’ye gelen yabancı misafirlerimiz için otel bulmakta zorlanıyoruz. Şu an için Avrupa yakasının sahil kesimindeki bir çok otelde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Anadolu yakasındaki oteller için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Bu doluluklar tabiki sadece Formula 1 ile ilgili değil ancak yarışlarında önemli bir etkisi bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!