Bir güvenlikçinin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bir güvenlikçinin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 11:29

Bugün Hürriyet'te yayınlanan '30 lira için değmez, kaçalım' haberinin ardından gazeteye çok sayıda telefon ve mail geldi. Bunlardan biri olan ve olaylı derbi maçında Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki güvenlik görevlisi olarak görev yapan Gürcan Turgut Turan, “Maç öncesi olayların çıkacağını anladık. Tribünlerde en az 90 bin kişi vardı. Adeta mahşer yeri gibiydi. Hem sayıca azdık hem de hiçbir yetkimiz yoktu. Olaylar çıktıktan sonra çok direndik. Polis geldi onlar bile kaçtı. Ama suçlu biz olduk” dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylardan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı’nda güvenlik görevlisi Gürcan Turgut Turan isyan etti.

Maçtan önce olayların çıkacağını anladıklarını ve polise de haber verdiklerini dile getiren Turan, “Kuzey tribünündeki 1453 grubunun Çarşı’nın olduğu tarafa geçeceğini anladık. Arkadaşlarımı uyardım. ‘Birazdan demir parmaklardan atlayacaklar’ dedim. Biz tedbirimizi aldık. Ancak hiçbir yetkimiz yoktu. Kaçak geçiş yapanları durduramadık. Polise de haber verdik. Ancak polis 1453 grubu Çarşı’nın oludğu tarafa geçince geldi. Sonrasında olaylar patladı” dedi.

MERDİVENLER BİLE DOLUYDU

Bir güvenlikçinin isyanı

Haberin Devamı

Stadyumda en az 90 bin kişi bulunduğunu anlatan Turan, şöyle konuştu: “76 bin kişilik stadyumda. 90 bin kişi vardı. Merdivenler bile doluydu. Kimse elindeki bilette yazan koltuğa oturamadı. Kapılar kırıldı ve biletsiz binlerce kişi stada giriş yaptı. Biz bir çok maçta görev aldık. Olayların çıkacağını gözlemleyebiliyoruz. Bunun için hemen güvenlik güçlerine haber verdik. Ancak tam o sırada 1453 adlı grup Çarşı’nın bulunduğu tribüne doğru hareketlendi. Demir parmaklıkların üzerinden atlamaya başladı.

GÜVENLİKÇİ SAYISI AZDI

Tribünlerdeki taraftar profili de çok iyi değildi. Taraftarlar bize bağırmaya ve vurmaya başladılar. Biz bir kaçını durdurmayı başardık. Ancak hepsi bu kadar. Maç sırasında çıkan kavgaları da engellemeye çalışıyorduk. Ancak sayımız çok azdı. taraftar bize sopayla vuruyor biz ise sadece onu durdurmaya çalışıyorduk. Bize yetki verilmiyor. Aciz duruma düşürüldük ve suçlu ilan edildik.”

NOT: Haberde kullanılan fotoğraf temsilidir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!