Borsa kayıplarını toparlıyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa kayıplarını toparlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 09:44

Borsa haftanın son işlem gününde bu hafta gerçekleşen kayıpları toparlamaya başladı. Özellikle Suriye'ye müdahale konusunda endişelerin azalmasıyla borsa günlük yüzde 1'in üstünde kazanç sağladı.

Haberin Devamı

Haftanın son işlem gününe borsa yüzde 1'in üstünde primle başlıyor. Dün S&P'nin Türkiye ziyaretini açıklaması ABD için kötü gelen Bekleyen Konut Verileri borsaya yaramış borsa günlük kaybını telafi etmişti. Bugün Suriye'ye müdahale kapsamının ve süresinin sınırlı olacağı beklentilerinin yarattığı olumlu hava da eklenince borsada hisseler hızlı bir açılışla güne başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 0,88 oranında değer kazanırken dünkü kapanışa göre 575,46 puanlık yükselişle 66.027,86 puandan başladı.

Şu dakikalarda ise yüzde 1,87 kazançla 66 bin 676 puandan işlem görüyor.

DIŞ TİCARET VERİLERİ İZLENECEK
Analistlere göre borsada bugün için en önemli veri yine Suriye olacak. Suriye ile ilgili gelecek açıklamaların küresel piyasaların yönünü tayin etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bugün borsayı etkileyecek verilerden biri TÜİK tarafından açıklanacak dış ticaret rakamları olacak. Ayrıca öğleden sonra yine gözler ABD'de olacak. ABD'de açıklanacak Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verileri ve Almanya'da açıklanacak enflasyon rakamları yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!