GS oyunda BJK, FB ve TS anlaşamadı

Güncelleme Tarihi:

GS oyunda BJK, FB ve TS anlaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:30

En popüler futbol oyunu olan FIFA’ya sadece Galatasaray ve Türkiye A Milli Takımı girebildi. Oyunun yapımcısı ‘Electronic Arts’ ile anlaşılama sağlanamezken Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor oyundan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler futbol oyunu olan FIFA serisine Türkiye’den sadece Galatasaray ve Türkiye A Milli Takımı girebildi. Oyunun yapımcı şirketi ‘Electronic Arts’ ile anlaşamayan Türkiye Spor Toto Süper Ligi’ndeki takımlar, oyunun son serisi olan FIFA 14’te yine yer alamayacak. Geçen iki senede olduğu gibi 2014’te de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere Galatasaray hariç tüm süper lig takımları oyunseverlerle buluşamayacak.

İKİ SENEDEN BERİ YOKUZ

Türkiye Spor Toto Süper Ligi’ndeki takımların FIFA’nın lisanslı oyunundan çıkarılması ilk kez şike davalarının başladığı 2011 yılında gündeme gelmişti. 2011 yılında tüm süper ligin girdiği oyunda 2012 ve 2013 yıllarında Galatasaray hariç Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere tüm süper lig takımları oyundan çıkarılmıştı. Kulüpler Birliği ise FIFA serisinin yapımcısı Electronic Arts ile görüşmüştü. Kulüpler Birliği’nden geçen nisan ayında yapılan açıklamaya göre EA ile anlaşma aşamasında olunduğu ve anlaşmanın birkaç gün içerisinde son bulacağı belirtilmişti. Ancak Electronic Arts ile yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya varılamadı ve Galatasaray hariç tüm Türkiye Spor Toto Süper Ligi’deki takımlar oyuna katılamadı.

Haberin Devamı

ANLAŞMA KULÜPLERLE

FIFA 14 ‘Ultimate’ sürümüyle ortaya çıkan kararda Galatasaray’ın yanı sıra Türkiye milli takımı oyunda yer alıyor. Galatasaray ise Türkiye Süper Ligi olmadığından dolayı ‘diğer takımlar’ arasıda bulunuyor. Türkiye ligininm yerine ise bu sene ilk kez Kolombiya birinci ligi oyundaki yerini alacak. Öte yandan Electronic Arts, FIFA oyunları için kulüplerle veya kulüplerle görüşmesi gerekiyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda şirket, kulüplerle anlaşarak oyunlarında yer verebiliyor. Lisans için yapılamayan anlaşmalar sonucunda kulüpler FIFA serisine dahil edilmiyor. Konami’nin piyasaya sürdüğü ve FIFA’nın en büyük rakibi olan Pro Evolution Soccer 2014 ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatarsaray’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Her iki oyunun eylülde oyunseverlerle buluşması bekleniyor.

Kampanya başlatıldı

Haberin Devamı

TÜRKİYE süper liginin oyundan çıkarılmasıyla Türk oyunseverler üzüldü. Facebook gruplarında ve blog sitelerinde devam eden tartışmalar sonucunda Electronic Arts’a yönelik bir kampanya başlatıldı. Change.org’ta sürdürülen kampanya 2 bin 500 imzaya ulaştı. Öte yandan FIFA serisi dünyanın en çok satan oyunu olarak biliniyor. Geçen sene kullanıcılara sunulan serinin son oyunu FIFA 13, toplamda 14.5 milyon adet satarken, FIFA 12 ise dünyanın en hızlı tükenen oyunlar listesinde bulunuyor. FIFA serisini geliştiren Electronik Arts ise sadece FIFA serisinden yılda 200 milyon dolar gelir elde ediyor.

BAKMADAN GEÇME!