Microsoft'un CEO'su emekli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoftun CEOsu emekli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 01:09

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin başında yer alan Microsoft’un CEO’sun Steve Ballmer, emekli olacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre gelecek 12 ay içinde emekli olacak.

Haberin Devamı

Microsoft’un kurucuları Bill Gates ve Paul Allen’ın Harvard Üniversitesi’den arkadaşı olan Steve Ballmer, 2000 yılı ocak ayından itibaren Microsoft’un CEO’su olarak görev yapıyor.

Microsoft’ta çalışmaya 1980 yılında başlayan Ballmer, şirketin otuzuncu çalışanı olarak neredeyse tüm ürünlerin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştı. Ballmer, özellikle Windows işletim sistemi olmak üzere ürün tanıtımlarında yaptığı çılgınlıklarla teknoloji dünyasında unutulmayacak isimler arasında yer alıyor.

Ballmer, şirketteki CEO değişiminin doğru zaman diliminde gerçekleştiğine inandığını söyledi. Bu gibi değişimler için mükemmel zamanlama diye bir şeyin olmadığını sözlerine ekleyen Ballmer, son dönemlerde organizasyon yapısında radikal değişiklikler yapıldığını ve tecrübeli ekipler kurduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Microsoft’ta gerçekleşen bu hamleyle birlikte 12 ay içinde şirketin yeni CEO’sunun göreve başlaması bekleniyor. Yeni CEO için ise henüz kesinleşmiş bir isim bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!