24 saat yaşanacak alışveriş kenti

Güncelleme Tarihi:

24 saat yaşanacak alışveriş kenti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2003 01:49

Türkiye Ticaret Merkezi projesinin başlamasından sonra TBMM lojmanlarında oturmaya devam eden milletvekili sayısı 12'ye düştü. Çoğu AKP'li milletvekillerinin bir bölümünün aynı siteye taşınacağı ve tadilatın bitmesini bekledikleri öğrenildi.

Su ve doğalgazları kesilen milletvekillerinin aysonuna kadar lojmanları boşaltmaları bekleniyor.

KESİN SATIŞLAR BAŞLIYOR:

Emek İnşaat ve Reha Medin Emlak Hizmetleri'nin ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde 400 villanın yüzde 25'inin satışı kesinleşti. Firmaların, 12 ay vadeli 400 bin dolar fiyat biçilen villalardan yanyana ikişer tane alma talepleri ağırlık kazandı.

ALIŞVERİŞ KENTİ:

Lojmanlar Türkiye'nin ilk ‘alışveriş kenti’ olacak. Vergi muafiyeti olduğu için yoğun taleple karşılaşan lojmandaki her sokağa ayrı sektör yerleşecek. Talep nedeniyle üç sokak tekstile ayrıldı. 10 sokaktan diğerlerini gıda ve tekel, ev tekstili-züccaciye-sağlık-kozmetik ve mücevherat, beyaz eşya-elektrik elektronik, banka-finans-sigorta, yayın evleri-kırtasiye-matbaa ve yazılım, petrol-otomotiv, inşaat ve inşaat malzemeleri ile mobilya-dekorasyon sektörü sokakları oluşturacak.

BARLAR SOKAĞI:

Bir sokak ise bar-cafe ve restoran sokağı olarak planlandı. Trafiğin kapalı olacağı sokakta birinci sınıf restaurant ve cafeler hizmet verecek. Kente sinema ve tiyatro salonlarının yanısıra kreş de yapılacak. Komplekste bir de helikopter pisti bulunacak.

4 BİN PERSONEL ÇALIŞACAK:

Minimum 4 bin personelin çalışacağı kentte 30 katlı apart otel yapılacak. Paket servise ağırlık verecek 24 yiyecek-içecek büfesinin yer alacağı çarşıdaki tüm birimler satıldı. Yapı ve hipermarket olarak planlanan binaların üzerinde ise fuar ve sergi salonu olacak.

AÇILIŞ BİR YIL SONRA:

Sözleşme imzalayan firmalar vitrin ve modül işleri tamamlanır tamamlanmaz taşınmaya başlayacak. Resmi açılış bir yıl sonra yapılacak. Projenin sahibi emlakçı Reha Medin, New York'ta benzeri bulunan kompleksi ‘hayalüstü bir yer’ olarak nitelendirdi. Bazı firmaların misafirhane olarak kullanacağı merkezde yürüyüş yollarını yeniden düzenleyeceklerini belirten Medin, ‘‘Burası 24 saat yaşamın olacağı Türkiye'nin ilk ticaret merkezi olacak’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!