Esnaf açıklama yaptı, vatandaş tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Esnaf açıklama yaptı, vatandaş tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 12:56

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Galatasaray Meydanı'nda "Göstericiler, taşkınlıklar sabrımızı tüketiyor" açıklaması yaptı. Açıklama sırasında polisin Mini Cooper araçlarla açıklamayı takip ettiği görüldü. Açıklama sonrasında çevredekilerden "Sorumlular sadece eylemciler mi? Polisi neden eleştirmiyorsunuz?" tepkisi geldi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Esnafı ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Kadir Akgül, Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında “Son olayların esas mağdurları bizleriz. Artık amacını ve hedefini anlamadığımız işyerlerimizin bahçesinde, hatta içinde yapılan gösteriler, taşkınlıklar sabrımızı tüketmektedir” dedi. Daha önce yapılan basın açıklamalarında Galatasaray Lisesi önünde TOMA’larla barikat kuran çevik kuvvet ekipleri yerine bu kez ilçe asayiş polislerinin mini Cooper’ları vardı. TESKOMB’un basın açıklamasında bin 500 lira karşılığında iki kamera ve bir canlı yayını aracını kiralayarak televizyon kanallarına ücretsiz yayın verdi.

Haberin Devamı

"TAŞKINLIKLAR SABRIMIZI TÜKETİYOR"
Gezi Parkı olaylarında esnaf ve göstericiler arasında ara sokaklarda çıkan tartışmaların Türkiye gündemine oturması üzerine TESKOMB üyeleri Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Dün saat 11.00’da başlayan basın açıklamasını TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül yaptı. Kentlerin meydanlarına hayat verenlerin esnaf olduğunu belirten Kadir Akgül “Huzur ve barışın yolu, ekonomik büyümeden geçer der, sürekli çalışır ve üretir, kar-zarar demeden istihdama yönelik önem verir, iş ve aş sağladığımız her fert için gururlanırız. Ama ne yazık ki, son olayların esas mağdurları bizleriz. Kent meydanlarının sahipleri kentliler, kasabalılar, köylüler, bütün bir ülke dahası tüm dünyadır. Taksim, Kızılay, Konak gibi meydanlarımız Türkiye’nin ana değerleridir. Bu meydanlara hayat verenler de esnaflardır” dedi. Her ferdin kendini ifade etme hakkına ve özgürlüğüne sonuna kadar saygılı olduklarını belirten TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül sözlerine şöyle devam etti: “‘Gezi Parkı Gösterileri’ olarak adlandırılan eylemler sırasında uğradığımız bütün haksızlıklara, fiziki saldırılara, kapı ve pencerelerimizin kırılmasına rağmen sükûnetimizi koruduk. Yaralanan, hayatını kaybeden her bir can, yüreğimizi binlerce kez dağladı. Türkiye’nin pek çok kent meydanının çevresinde ticaret sekteye uğradı. Gösteriler nedeniyle en ağır kayıpları esnaf ve sanatkarlar veriyor. Özellikle yaz dönemi gelir beklentilerimizin hepsi boşa çıktı. Yerli ve yabancı turistler semtimize uğramaz oldu. Müşterilerimiz kaçıyor. Sonuç olarak, her gün bambaşka bir gerekçeyle düzenlenen, artık amacını ve hedefini anlamadığımız işyerlerimizin bahçesinde, hatta içinde yapılan gösteriler, taşkınlıklar sabrımızı tüketmektedir”

Haberin Devamı

POLİSLERDEN MİNİ COOPER'LI ÖNLEM
TESKOMB’un iki kamera ile bir canlı yayın aracını kiralayarak televizyon kanallarına ücretsiz yayın vermesi dikkat çekti. Canlı yayın aracı çalışanlarından biri TESKOMB’un basın açıklaması için bin 500 lira ücret ödediğini söyledi. Öte yandan önceki basın açıklamalarında Galatasaray Lisesi önünde TOMA’larla barikat kuran çevik kuvvet ekipleri yerine ilçe asayiş polislerinin mini Cooper araçları ile açıklamayı takip etti. Basın açıklamasının ardından Kadir Akgül basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Açıklamanın sona ermesiyle esnaf temsilcilerinin lüks araçlarıyla İstiklal Caddesi’nden ayrıldı. Basın açıklamasını izleyen bazı vatandaşlar ise esnaf temsilcilerine “Sorumlular sadece eylemciler mi? Polisi neden eleştirmiyorsunuz? Yuh olsun size, tek taraflı basın açıklaması yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Esnaf açıklama yaptı, vatandaş tepki gösterdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!